Υλικά:
100 γρ. άσπρο ταραμά
1 ματσάκι άνηθο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
200 γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
λίγο αλεύρι (όσο χρειάζεται για να σφίξει το μίγμα)
1/3 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το μίγμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε σε λίγο νερό τον ταραμά για μία ώρα, προκειμένου να ξαλμυρίσει.
Μετά τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το ψωμί, το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Τα ζυμώνουμε. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα και το ξαναζυμώνουμε.
Σε μια επιφάνεια ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι. Παίρνουμε με το κουτάλι κουταλιές από το μίγμα, τις βάζουμε πάνω στο αλεύρι, κάνουμε πλατείς κεφτέδες και τους τηγανίζουμε.