Θετικό η Αρνητικό το ‘’κούρεμα’’ για την Ελληνική Οικονομία;



Γράφει ο Δέξιππος: Θετικό η Αρνητικό το ‘’κούρεμα’’ για την Ελληνική Οικονομία;

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθώντας τις αναλύσεις των ειδικών για την οικονομία έχουμε μπερδευτεί αν το ‘’κούρεμα’’ τελικά είναι για καλό της Ελλάδας ή όχι.

Η μια πλευρά υποστηρίζει ότι με το ‘’κούρεμα’’ η χώρα θα απελευθερωθεί από ένα βάρος και θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι θα τρωθεί η εθνική μας κυριαρχία και η χώρα μας θα μεταβληθεί σε αποικία των εταίρων μας, που θα μας διοικούν με το βούρδουλα. Ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είπε «έχουμε την τιμή και την ευθύνη να είμαστε η κοινοβουλευτική ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας θα ελαφρύνει το δημόσιο χρέος κατά 100 δις ευρώ».

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κος Κωνσταντίνος Μίχαλος σε συνέντευξή του αναλύει με επιχειρήματα τους κινδύνους που εμπεριέχει το ‘’κούρεμα’’.

Παρακολουθώντας όμως και τους ξένους υπουργούς και προέδρους ευρωπαϊκών οργανισμών, ούτε και αυτοί έχουν καθαρές απόψεις για τα αποτελέσματα του ‘’κουρέματος’’.

Αυτό που μπορούμε, όμως, να πούμε με σιγουριά είναι ότι όλα αυτά γίνονται, γιατί στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει προνοητικότητα και οι κυβερνήσεις, κυρίως μετά την μεταπολίτευση, δεν δούλευαν με πρόγραμμα και σχεδιασμό, αλλά ακλουθούσαν την τακτική ‘’βλέποντας και κάνοντας’’ οδηγώντας με αυτό τον τρόπο την χώρα στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο.



Δέξιππος




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη