Θα πάρουν στα χέρια τους τ’αναμμένα κάρβουνα;



Θα πάρουν στα χέρια τους τ’αναμμένα κάρβουνα;

Μου έχουν χαραχθεί στο μυαλό τα λόγια του Περιφερειάρχη στο περιφερειακό συμβούλιο. Ήταν ίσως η έσχατη κίνηση για να καλύψει από τις ευθύνες τους, τους ίδιους τους συνεργάτες του.



Γιώργος Παλαμιώτης

Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"





Είναι αυτονόητο ότι στην Περιφέρεια πλέον έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό επίπεδο και το δίλημμα το οποίο μπαίνει είναι καθοριστικό.



Όλο αυτό το αλαλούμ που καταδεικνύεται με τη διαχείριση του θέματος θα το πάρει στα χέρια του ο Περιφερειάρχης; Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς θα γίνει αφού ο κ. Περγαντάς απουσίαζε τη χθεσινή μέρα. Επομένως προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση.



Είναι εντελώς διαφορετικό όμως πράγμα να θεωρεί κάποιος ότι γνωρίζει και εντελώς διαφορετικό πράγμα να το βλέπει. Επομένως μένει να δούμε ποιες θα είναι οι κινήσεις του Περιφερειάρχη γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι και από αυτές θα κριθεί.



Οι οποιεσδήποτε δικαιολογίες έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα κυριολεκτικά έχουν καταρρεύσει. Και να φανταστείτε πως βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή και το συγκεκριμένο θέμα, όπως επιμένουν παράγοντες της Περιφέρειας, δεν πρόκειται για θέμα αλλά για ανάθεμα. Κάτω από αυτό το πρίσμα οι εισηγήσεις που δέχεται είναι ποικίλες. Σε καμιά περίπτωση κανείς δεν θα ήθελε να χρεωθεί μια τέτοια ιστορία.





Όταν λέμε κανείς, εννοούμε κανείς από τα πολιτικά πρόσωπα γύρω από τον Περιφερειάρχη. Βέβαια υπάρχει λιγοστός χρόνος ακόμη για να εξαντληθούν πλήρως όλα τα νομικά επιχειρήματα απ’όπου και αν αυτά προκύψουν στο επόμενο διάστημα. Οι γνωρίζοντες επιμένουν πως σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να ανατραπούν τα πράγματα από κει που βρίσκονται σήμερα. Ανάμεσα σ’αυτούς ακόμη και επιτελείς κρατικών υπηρεσιών θεωρούν ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι μείζον.



Την ίδια στιγμή με τον τρόπο που προσπάθησε να το διαχειριστεί η ιεραρχία της Αναπτυξιακής αναδεικνύονται και άλλα εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Πρώτα και κυρία ένα μεγάλο μέρος των περιφερειακών συμβούλων σε καμιά περίπτωση δεν δείχνει διατεθειμένο να αναλάβει κόστος που ανήκει σε άλλους.



Ορισμένοι μάλιστα από αυτούς τους περιφερειακούς συμβούλους δεν έκρυβαν την οργή τους, κρατώντας σαφώς αποστάσεις από οτιδήποτε έχει σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Ακόμη και χθες το βράδυ οι ειδικοί επέμεναν πως πρόκειται για θέμα που θα τεθεί στην ηγεσία του συνδυασμού για να ληφθούν αποφάσεις.



Οι ίδιοι επιμένουν πως πρέπει να ληφθούν αποφάσεις. Όμως ακόμη μέχρι αυτή τη φάση η ηγεσία της Περιφέρειας δεν έχει πει την τελευταία λέξη, πράγμα το οποίο αναμένεται.




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη