Υλικά (για τη ζύµη)
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 150 γρ. βούτυρο
• 300 γρ. αλεύρι
• 1 αβγό
• 50 γρ. αµύγδαλο σκόνη λευκό
• ½ κ.τ.γ. κανέλα
Για τη γέµιση
• 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 2 αβγά
• 40 γρ. κακάο
• 60 γρ. βούτυρο
• 200 γρ. καρύδια ψίχα
• 1 πρέζα βανίλια
• 1 πρέζα κανέλα
Ετοιµασία
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύµη µαζί µέχρι να σχηµατιστεί µια λεία ζύµη και αφήνετε να «ξεκουραστεί» µισή ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν την ανοίγετε µέσα σε µια φόρµα τάρτας διαµέτρου 25 εκ.
2. Για τη γέµιση ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη µε το κακάο και προσθέτετε τα αβγά ανακατεύοντας µέχρι να σχηµατιστεί ένας χυλός.
3. Ζεσταίνετε το γάλα µε το βούτυρο, ανακατεύετε µέχρι να λιώσει το βούτυρο και το ρίχνετε στο µείγµα µε το κακάο. Προσθέτετε και τη βανίλια.
4. Γεµίζετε τη φόρµα µε τα καρύδια και προσθέτετε το µείγµα µε το κακάο. Ψήνετε στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
60' χρόνο προετοιμασίας
628 θερµίδες
http://www.typos.com.cy
1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύµη µαζί µέχρι να σχηµατιστεί µια λεία ζύµη και αφήνετε να «ξεκουραστεί» µισή ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν την ανοίγετε µέσα σε µια φόρµα τάρτας διαµέτρου 25 εκ.
2. Για τη γέµιση ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη µε το κακάο και προσθέτετε τα αβγά ανακατεύοντας µέχρι να σχηµατιστεί ένας χυλός.
3. Ζεσταίνετε το γάλα µε το βούτυρο, ανακατεύετε µέχρι να λιώσει το βούτυρο και το ρίχνετε στο µείγµα µε το κακάο. Προσθέτετε και τη βανίλια.
4. Γεµίζετε τη φόρµα µε τα καρύδια και προσθέτετε το µείγµα µε το κακάο. Ψήνετε στους 180°C για 40-45 λεπτά περίπου. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
60' χρόνο προετοιμασίας
628 θερµίδες
http://www.typos.com.cy