Η οικονομική κρίση «χτυπάει» και τα αδήλωτα κυνηγετικά όπλα…


Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έχει επιπτώσεις και στην καταγραφή των ληγμένων ή αδήλωτων όπλων, τα οποία ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες και λόγω του κόστους των εκπρόθεσμων δηλώσεων (120 ευρώ) , ήδη διατυπώνονται  αρκετά παράπονα εκ μέρους των κατόχων τους, που όμως είχαν αρκετό διάστημα στο παρελθόν για να το πράξουν...
Από την πλευρά των αρμοδίων αρχών (κυρίως της Αστυνομίας) εξάλλου  καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να δηλωθούν τα κυνηγετικά όπλα,  μέχρι το διάστημα που έχει οριστεί το οποίο σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Ηλείας και έγιναν γνωστά στα “kinigetikanea.gr”, τα ληγμένα ή αδήλωτα όπλα ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμαλιάδας σε 2500 περίπου , στον Κάμπο περισσότερα από 1000, στο δήμο Ζαχάρως περίπου 1000 , στην Κρέστενα 800 , ενώ στην περιοχή του Πύργου ο αριθμός δεν έχει καθοριστεί ακριβώς, αλλά υπολογίζεται σε αρκετές εκατοντάδες κυνηγετικά όπλα.

«Από τα 2500 περίπου αδήλωτα όπλα τα 500 αφορούν κατόχους που δε βρίσκονται στη ζωή και δεν τα έχουν δηλώσει οι κληρονόμοι τους  και τα υπόλοιπα περιπτώσεις που είναι ληγμένες οι άδειες ή δεν έχουν δηλωθεί καθόλου. Καλό θα είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση να κάνει ο κόσμος έλεγχο στα δελτία κατοχής προκειμένου να μην υπάρξουν οι κυρώσεις που προβλέπονται , αφού ήδη κάποιοι κυνηγοί έχουν παραπονεθεί για διαδικασίες κατάσχεσης των όπλων τους» ανέφερε στα “kinigetikanea.gr” ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας  κ. Κων. Μουσάς.

20πλάσιο…

Σύμφωνα με τον  πρόσφατο νόμο 3944 (ΦΕΚ:67/Β/5-4-2011), δίνεται πλέον το δικαίωμα δήλωσης ενός αδήλωτου κυνηγετικού όπλου χωρίς συνέπειες, εφόσον ο κάτοχος αιτηθεί τη δήλωσή του, αρκεί ωστόσο να καταβάλλει το 20πλάσιο του παραβόλου των 6 ευρώ (δηλ. 120 ευρώ).

Το γεγονός αυτό κάνει ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους χιλιάδες κυνηγούς , οι οποίοι όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχαν στη διάθεσή τους αλλεπάλληλες παρατάσεις τα τελευταία οκτώ χρόνια για να δηλώσουν τα κυνηγετικά όπλα τους…

«Θα πρέπει να δουν το συγκεκριμένο θέμα οι κυνηγοί και να πράξουν αναλόγως τη στιγμή που προβλέπονται κατασχέσεις και άλλες κυρώσεις για τα αδήλωτα όπλα» τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λεχαινών κ. Γιάν. Μαγγίνας.

Σαν ένα ζήτημα που έχει τις ανάλογες οικονομικές επιπτώσεις για τους κατόχους των όπλων , αρκετοί από τους οποίους έχουν περισσότερα από ένα στην κατοχή τους (υπολογίζεται ποσοστό περίπου 60%) , χαρακτήρισε την καταγραφή των κυνηγετικών όπλων , ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κρεστένων κ. Παν. Βασιλόπουλος.

http://kinigetikanea.gr



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη