Μηνύσεις για παράνομο κυνήγι στην Ελασσόνα

Για παράνομη θήρα , άρνηση ελέγχου και απείθεια  υποβλήθηκαν μηνύσεις σε κυνηγούς από τους θηροφύλακες της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Σποράδων. Αναλυτικότερα  ομοσπονδιακός θηροφύλακας με έδρα την Ελασσόνα κατόπιν καταγγελίας μετέβη στην περιοχή Χαλβανόβρυση της Τ.Κ. Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας και εντόπισε ένα άτομο να θηρεύει παράνομα ορεινή πέρδικα.
Ο θηροφύλακας προχώρησε στην υποβολή μήνυσης για παράβαση του νόμου περί θήρας ( η θήρα της ορεινής πέρδικας επιτρέπεται Τετάρτη Σάββατο & Κυριακή) και στην κατάσχεση της κυνηγετικής καραμπίνας, η οποία ήταν παραποιημένη.

Σε άλλη περίπτωση εξάλλου ομοσπονδιακός θηροφύλακας κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του στην περιοχή της Ελασσόνας, εντόπισε ένα άτομο να κυνηγά τριχωτό θήραμα.

Η επέμβαση του θηροφύλακα ήταν άμεση. Αφού τον εντόπισε του γνωστοποίησε την παράβασή του και του ζήτησε να παραδώσει για κατάσχεση το κυνηγετικό όπλο και τα δύο φυσίγγια που έφερε. Ενώ εκείνος αρνήθηκε ο ομοσπονδιακός θηροφύλακα υπέβαλε μήνυση για παραβάσεις του νόμου περί θήρας. Το εν λόγω άτομο έχει μηνυθεί και στο παρελθόν

Επίσης ομοσπονδιακός θηροφύλακας με έδρα την Ελασσόνα κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του στην περιοχή «Πετρόστρουγκα» της Τ.Κ. Συκαμινέας του Δήμου Ελασσόνας, σταμάτησε για έλεγχο ένα αγροτικό όχημα.

Κατά τη διενέργεια του ελέγχου  διαπίστωσε ότι οι δύο επιβαίνοντες δεν είχαν την άδεια θήρας μαζί τους και ότι ανάμεσα στις θέσεις τους υπήρχε κυνηγετική καραμπίνα εκτός θήκης.

Ο θηροφύλακας προχώρησε στην υποβολή μήνυσης για παράβαση του νόμου περί θήρας ( παράνομη μεταφορά κυνηγετικού όπλου εκτός θήκης, άρνηση ελέγχου και απείθεια), όχι όμως  και στην κατάσχεση της κυνηγετικής καραμπίνας, εφόσον ο κάτοχός της αρνήθηκε να την παραδώσει.

http://kinigetikanea.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη