
Πατάτες Πουρές
•1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
•5 μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά ακανόνιστα κομμάτια
•1 ποτήρι γάλα
•1 κρόκο αυγού
•αλάτι
Οδηγίες / Εκτέλεση
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα τις πατάτες
-Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν
-Αποσύρετε από τη φωτιά και στραγγίζετε
-Ζεσταίνετε το γάλα ώστε να γίνει χλιαρό
-Λιώνετε είτε στο μύλο είτε με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύοντας προσθέτε το βούτυρο να λιώσει
-Προσθέτετε τον κρόκο αυγού
-Προσθέτετε σιγά σιγά και το γάλα προσέχοντας αν μην γίνει ο πουρές πολύ αραιός
-Προσθέτετε το αλάτι
-Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε
http://typos.com.cy