Υλικά για 4 άτομα
750 γρ. καλαμαράκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
750 γρ. καλαμαράκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Τραβάτε το κεφάλι, αφαιρείτε το μάτι, το στόμα και το κόκαλο και κρατάτε τα πλοκάμια. Κόβετε το σώμα του καλαμαριού σε λωρίδες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη γυρίζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνετε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει. Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ελιές και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το φαγητό σας πρέπει να είναι ζουμερό, γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ρύζι.
Σερβίρετε μετά από λίγο σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Τραβάτε το κεφάλι, αφαιρείτε το μάτι, το στόμα και το κόκαλο και κρατάτε τα πλοκάμια. Κόβετε το σώμα του καλαμαριού σε λωρίδες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη γυρίζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνετε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει. Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ελιές και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το φαγητό σας πρέπει να είναι ζουμερό, γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ρύζι.
Σερβίρετε μετά από λίγο σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
http://www.typos.com.cy