Ο Δήμαρχος Λαμιέων στην Καλαμαριά

Στην Καλαμαριά  θα βρίσκεται ο Δήμαρχος Λαμιέων  Γιώργος Κοτρωνιάς, προκειμένου  να συμμετάσχει σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Κύπρο, με επίτιμο καλεσμένο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ.Δημήτρη Χριστόφια που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»,  στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η παράδοση της προεδρίας του «Δικτύου Πάφου-Αδελφοποιημένων Πόλεων Ελλάδας», από το Δήμο Καλαμαριάς στο Δήμο Κέρκυρας.
Τους πέντε Δημάρχους  – μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής  του Δικτύου, Σάββα Βέργα της  Πάφου, Χρήστο Μπαίλη Πρέβεζας, Ιωάννη Τρεπεκλή της Κέρκυρας, Γιώργο Κοτρωνιά της Λαμίας,  Δημήτρη Μπουνάτσο  της Μυτιλήνης, θα υποδεχθεί πρωί του Σαββάτου ώρα 11:00 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Οι έξι Δήμαρχοι θα συζητήσουν την πορεία του Δικτύου αλλά και  τις μελλοντικές  δράσεις τους, κυρίως το διάστημα που η προεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής  θα βρίσκεται στα χέρια του  Δημάρχου Κέρκυρας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα τη νέα χρονιά.
Το «Δίκτυο Πάφου - Αδελφοποιημένων Πόλεων Της Ελλάδος», συστάθηκε πριν από 17 χρόνια, στο πλαίσιο σύσφιξης και διεύρυνσης των μακραίωνων δεσμών ανάμεσα στον ελλαδικό μητροπολιτικό και τον κυπριακό χώρο.
Η ιδρυτική διακήρυξη  υπογράφηκε στην Πάφο της Κύπρου στις 12 Νοεμβρίου 1995. Μοναδικός στόχος, όπως άλλωστε τέθηκε και στην ιδρυτική διακήρυξη, ήταν η ανάπτυξη, η ανταλλαγή εμπειριών, η προβολή και προώθηση εθνικών ζητημάτων, η συμβολή και ανάδειξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε παράγοντα εδραίωσης και σταθερότητας του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Οι σκοποί του  δικτύου όπως αναφέρονται στην ιδρυτική διακήρυξη είναι:
- Η συντονισμένη  προσπάθεια προώθησης και προβολής  των εθνικών ζητημάτων στο  πνεύμα και το πλαίσιο του  ενιαίου ελληνισμού, με σημείο  αναφοράς την προώθηση μιας  δίκαιης και λειτουργικής λύσης του κυπριακού προβλήματος που να συνάδει με τις καταστατικές αρχές και πρόνοιες του Ο.Η.Ε. και της ευρωπαϊκής ένωσης.
- Ο αποδοτικότερος  συντονισμός δράσης των μελών  του για την προαγωγή των  σκοπών αδελφοποίησής τους.
- Η γόνιμη  συνεργασία τους στον πολιτιστικό, τον κοινωνικό και τον οικονομικό τομέα μέσω μιας ευρείας ανταλλαγής και διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, μέσων, πληροφοριών, εμπειριών και ιδεών που θα κατατείνει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων- μελών στο πλαίσιο μιας αναβαθμισμένης μορφής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη