Μελομακάρονα


Υλικά
Για τη ζύμη
2 κούπες λάδι
3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
1/4 της κούπας κονιάκ
2 κουταλιές μπέικιν ή σόδα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
κανέλα και γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα, πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τα τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.
Όσον αφορά το σιρόπ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 περίπου λεπτά.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη