Ιρλανδέζικο Κουάκερ
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
4 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένη βρώμη (όχι σε νιφάδες)
4 κουτ. του γλυκού καφέ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μέτριο κατσαρόλι και σε μέτρια φωτιά αναμιγνύουμε το νερό με το αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε σταδιακά τη βρώμη, ανακατεύοντας διαρκώς για μην κολλήσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα.
2. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το μίγμα μας σε 4 ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με την καφέ ζάχαρη.
ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
4 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι αποφλοιωμένη βρώμη (όχι σε νιφάδες)
4 κουτ. του γλυκού καφέ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μέτριο κατσαρόλι και σε μέτρια φωτιά αναμιγνύουμε το νερό με το αλάτι. Αφήνουμε το μίγμα να πάρει βράση. Προσθέτουμε σταδιακά τη βρώμη, ανακατεύοντας διαρκώς για μην κολλήσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα.
2. Για να σερβίρουμε, μοιράζουμε το μίγμα μας σε 4 ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε με την καφέ ζάχαρη.