Ψητή πεσκανδρίτσα με γαρίδες σε στρώμα κόκκινου λάχανου με σπαράγγια και σάλτσα σαμπάνιας με άρωμα κέδρου
Υλικά για 2 άτοµα
240 γραµµ. πεσκανδρίτσα φιλέτο
240 γραµµ. γαρίδες Νο 0
100 γραµµ. κόκκινο λάχανο
80 γραµµ. σπαράγγια
40 ml κρασί λευκό
40 ml σαµπάνια
2 ml κρέµα γάλακτος
1 εσαλότ
2 γραµµ. κέδρο
60 ml ζωµό ψαριού
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουµε το λάχανο, το σοτάρουµε σε ελαιόλαδο και σβήνουµε µε λίγο κρασί. Το αφήνουµε στη φωτιά έως ότου µαραθεί αρκετά. Σοτάρουµε σε ελαιόλαδο τα φιλέτα πεσκανδρίτσας και τις γαρίδες. Ροδίζουµε µόνο την πεσκανδρίτσα στο φούρνο. Καθαρίζουµε και βράζουµε τα σπαράγγια σε αλατισµένο νερό. Αναµιγνύουµε τη σαµπάνια µε το εσαλότ –το οποίο το έχουµε ψιλοκόψει– και τον κέδρο, προσθέτουµε το ζωµό ψαριού και την κρέµα γάλακτος, βράζουµε τη σάλτσα έως ότου δέσει και γαρνίρουµε.
http://typos.com.cy/