Ψήφισμα Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλόγων ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ για το σχέδιο Αθηνά

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΛΑΜΙΑΣ

Η ανοιχτή  Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Προσωπικού του Τ.Ε.Ι. Λαμίας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 παρουσία τοπικών παραγόντων της Περιφέρειας (Δήμαρχος Λαμίας, Βουλευτές Φθιώτιδας, στελέχη Περιφέρειας, εκπρόσωποι Επιμελητηρίου και Κοινωνικών Δράσεων και εκπρόσωπος του Δήμου Άμφισσας) ομόφωνα κατέληξε στο παρακάτω

ΨΗΦΙΣΜΑ

Συμφωνούμε  στη δημιουργία ενός ενιαίου και ισχυρού ΤΕΙ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Συμφωνούμε με τη διατήρηση και την ενίσχυση των Τμημάτων του ΤΕΙ Λαμίας όπως προτείνεται στο Σχέδιο «Αθηνά», προκειμένου να επιτευχθεί ισόρροπη ακαδημαϊκή ανάπτυξη στα μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η δημιουργία ισχυρών Τμημάτων είναι απαραίτητη ώστε αυτά να ανταπεξέλθουν στο σύγχρονο ανταγωνιστικό ακαδημαϊκό πεδίο.

Διαφωνούμε με τον  όρο «απορρόφηση» που τέθηκε στο ερώτημα του ΥΠΑΙΘΠΑ προς το Συμβούλιο Ιδρύματος του Τ.Ε.Ι. Λαμίας και επιμένουμε στον όρο «συγχώνευση».

Η έδρα του νέου Ιδρύματος δεν μπορεί παρά να είναι στη Λαμία, φυσική έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επιπρόσθετα, η επιλογή αυτή διευκολύνει χωροταξικά τη διοίκηση των Σχολών και των Τμημάτων που κατανέμονται σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Προτείνεται η θέσπιση μεταβατικών διατάξεων για τους φοιτητές των τμημάτων που μετακινούνται ή συγχωνεύονται έως ότου ολοκληρωθεί ο κύκλος σπουδών τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα των φοιτητών να κτίσουν Πτυχίο στο γνωστικό αντικείμενο που επέλεξαν να σπουδάσουν. Οι διατάξεις αυτές θα πρέπει να μεριμνούν για την προετοιμασία της υλικοτεχνικής υποδομής των Τμημάτων υποδοχής, για τον εξορθολογισμό των θέσεων φοίτησης και για τον απαραίτητο εσωτερικό διάλογο με σκοπό τη μετεξέλιξη / εμπλουτισμό των γνωστικών αντικειμένων των Τμημάτων.

Σε κάθε περίπτωση  οι θέσεις εργασίας του πάσης φύσεως προσωπικού όλων των Ιδρυμάτων πρέπει να διασφαλιστούν, να μην υπάρξουν απολύσεις / διαθεσιμότητες και να μην υπάρξουν υποχρεωτικές μετακινήσεις σε άλλες πόλεις. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει στις μεταβατικές διατάξεις να προβλεφθεί η διευκόλυνση των εσωτερικών μετακινήσεων μεταξύ Τμημάτων που εδρεύουν στην ίδια πόλη.

Επιπρόσθετα, η ανοιχτή  Συνέλευση κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις:

- Δημιουργία μιας επιτροπής δράσης από μέλη των Συλλόγων σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ιδρύματος για την προβολή των θέσεων του Ιδρύματος.

- Ζητούμε την προάσπιση των ακαδημαϊκών επιχειρημάτων μας από τους τοπικούς φορείς και παράγοντες ώστε η έδρα του ισχυρού και ενιαίου Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας να είναι στη Λαμία.

 

Για την  Ανοιχτή Συνέλευση

Οι Σύλλογοι ΕΠ, ΕΤΠ και ΔΠ

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη