Χ. Σταϊκούρας: Δικαιολόγησε τα "ρουσφέτια" με διάρρηξη

Τι είναι χειρότερο; Να κάνεις ρουσφέτια ή να προσπαθείς να «καλύψεις» τα ρουσφέτια που κάνεις, «ανακαλύπτοντας» διαρρήξεις στο πολιτικό σου γραφείο;

Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα report που αποκαλύπτει σήμερα το leaks έχουν ως «κυρίως θέμα» τα ρουσφέτια του 39χρονου πολιτικού αλλά και το αστυνομικό θρίλερ της διάρρηξης και της κατασκοπείας που φαίνεται να έλαβε χώρα εντός του κτηρίου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται «αθωώνουν» τόσο το ανώτατο στέλεχος του ΓΛΚ που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία επειδή διέρρευσε έγγραφο στο διαδίκτυο αλλά και τον ιδιώτη ο οποίος το ανήρτησε. Η αρμόδια υπηρεσία, η ΔΗΕ, δεν εντοπίζει καμία σχέση μεταξύ τους.

Το «απόρρητο» βέβαια έγγραφο είχε περιεχόμενο γνωστό για το πανελλήνιο. Κατέγραφε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Τρόικα επιεικέστερους οικονομικά όρους στο πρόγραμμα, επικαλούμενη πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο λόγος; Επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή!

Το «απόρρητο» έγγραφο αναρτήθηκε από ιδιώτη στο blog γνωστής ιστοσελίδας. Επάνω ανέφερε το όνομα του ανώτατου στελέχους του ΓΛΚ ο οποίος φέρεται να το είχε υποκλέψει και διαρρεύσει. Φέρεται να ήταν, δηλαδή, «κατάσκοπος» με ονοματεπώνυμο.
Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Τα ρουσφέτια

Το αρχείο με τα πολιτικά ρουσφέτια του κ. Σταϊκούρα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και καταδεικνύει τη μέθοδο που ακολουθούν οι περισσότεροι έλληνες πολιτικοί για την εκλογή τους: Εκείνη της έμμεσης εξαγοράς ψήφων μέσω του «βολέματος» ή του αποκαλούμενου «ρουσφετιού».

Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση του leaks.gr και έχουν δει και παλαιότερα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτεται η άλωση της όποιας έννοιας αξιοκρατίας, καθώς το πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού εμφανίζεται να μεσολαβεί στις κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., στις τοποθετήσεις αξιωματικών του στρατού, στις μεταθέσεις φαντάρων, σε προσλήψεις ιδιωτών στην ΤΕΡΝΑ και τον ΕΡΓΟΣΕ καθώς και σε μετακινήσεις τελωνιακών υπαλλήλων.

Οι κρίσεις

Περίοπτη θέση στο αρχείο Σταϊκούρα έχουν έγγραφα τα οποία αφορούν τις Κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία. Φιλοξενούν ονόματα, τηλέφωνα και βαθμούς, αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, και βάζουν ταμπέλες στους ένστολους, διαχωρίζοντας τους σε Πασόκους και Νεοδημοκράτες.

Οι υποψήφιοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το βαθμό τους σε υποστράτηγους, ταξίαρχους και διευθυντές, ενώ αριστερά από το όνομά τους καταγράφεται και ο τρόπος επικοινωνίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί το «αίτημά» τους. Δίπλα στα ονόματα ορισμένων αναγράφεται η λέξη «τηλέφωνο» και σε άλλα η λέξη «τηλεγράφημα».

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ορισμένοι προήχθησαν, όπως τρεις από τους διευθυντές που απευθύνθηκαν ή φέρονται να απευθύνθηκαν στον αναπληρωτή υπουργό προκειμένου να μεσολαβήσει.

Οι μεταθέσεις

Σε άλλο κεφάλαιο της Βίβλου της «εξυπηρέτησης ημετέρων» του κ. Σταϊκούρα, φιλοξενούνται οι μεταθέσεις αξιωματικών του Στρατού αλλά και απλών φαντάρων. Η λίστα είναι μακροσκελής. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί όμως η καρτέλα αιτημάτων που αφορά τη Δ' ΕΣΣΟ του 2011.

Συνολικά 13 στρατεύσιμοι της συγκεκριμένης σειράς απευθύνθηκαν στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, προκειμένου να πάρουν ευμενή μετάθεση. Μερικοί επιθυμούσαν να γίνουν δόκιμοι, άλλοι, πάλι, να τοποθετηθούν στη Λαμία ή να γίνουν λοχίες. Από το υλικό προκύπτει ότι οι συνεργάτες του υπουργού, πρώτα ενημερώνονταν για τα αιτήματα και στη συνέχεια κατέγραφαν εάν πραγματοποιούνταν το «ρουσφέτι».

Ορισμένες ενδεικτικές περιπτώσεις:

    Φαντάρος κλήθηκε να παρουσιαστεί στη Θήβα, επιθυμεί όμως να τοποθετηθεί στην 21η ΕΥΠ στη Κομοτηνή. «Θα το παλέψει», γράφουν οι συνεργάτες του κ. Σταϊκούρα.
    Τον Ιούνιο του 2011 ένας άλλος φαντάρος δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί στην Τρίπολη αλλά σε νησί. Τη διευκόλυνση «εισηγείται», η κυρία Άρτεμις Σταϊκούρα, σύζυγος του αναπληρωτή υπουργού.





Πηγή: http://www.leaks.gr

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!