Κάλεσμα του Δικτύου Εργαζομένων Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την απεργία

ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 Λαμία 19/02/20                                                                                                     Προς: Μ.Μ.Ε
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013
                                      Αφετηρία γενικού ξεσηκωμού
Η καταστροφική πολιτική των Μνημονιακών  κυβερνήσεων δεν έχει τέλος. Η  τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ  με την οριακή υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου καταδικάζει τον κόσμο της εργασίας και την πλειοψηφία της κοινωνίας στο μαρασμό και την εξαθλίωση. Μέσα από την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με απολύσεις  στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και την ανεργία σε ύψη ρεκόρ, με την καρατόμηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων , την ανεπίτρεπτη υποβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης  (υποχρηματοδότηση δομών υγείας και τη διάλυση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με την κατάργηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, με αλλεπάλληλους φόρους και χαράτσια οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε απόγνωση κι εξευτελισμό , ενώ οι πολυεθνικές και ντόπια ολιγαρχία πλουτίζει.
Οι εργαζόμενοι, θύματα της ανάλγητης κι αυταρχικής  πολιτικής, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον καταναγκασμό του Μνημονίου της βίας και των ΜΑΤ, της μηδενικής ανοχής, τις καταχρηστικές μεθοδεύσεις για την επιστράτευση των απεργών. Επιχειρείται η φίμωση και η καθυπόταξή μας στον απόλυτο έλεγχό τους και η καταστρατήγηση  των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων επιχειρώντας την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Όλοι μαζί ενωμένοι για την ανατροπή
Εργαζόμενοι στο Δημόσιο και  στον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, μικρομεσαίοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες ,συνταξιούχοι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή τη σαρωτική πολιτική. Όλοι μαζί την Τετάρτη 20 Φλεβάρη να κάνουμε την αγανάκτησή μας φωνή διαμαρτυρίας:
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
  • Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης , η λεηλασία των εισοδημάτων μας και η φορολογική μας αφαίμαξη
  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες
  • Να σταματήσουν την πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης
  • Να σταματήσει η κατάργηση των εργασιακών και των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων
  • Να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της Δημόσιας υγείας και η παροχή Δημόσιων κοινωνικών αγαθών
  • Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη εργασία για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας.
Όλοι μαζί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, 10 το πρωί, στην προσυγκέντρωση  στην Πανελλήνια Έκθεσης Λαμίας και  στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το κέντρο της πόλης.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη