Θωμάς Τουσιάδης: ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

Θωμάς Δ. Τουσιάδης
                      ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ  ΚΑΙ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
Οι βουλευτές και οι τοπικοί  άρχοντες απεδείχθησαν ανεύθυνοι, ανίκανοι, απαράδεκτοι. Και με την σημερινή συμπεριφορά τους , που προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται , τρέχουν και αγωνίζονται για το ΠΣΕ αποδεικνύονται και άθλιοι υποκριτές.
Απλή ερώτηση κάθε απλού πολίτη: Αυτά που προτείνουν και λεν ότι  κάνουν τώρα , κατόπιν εορτής, τώρα που  όλα έχουν τελειώσει, γιατί δεν  τα έκαναν κατά την διάρκεια των  δέκα ετών που πέρασαν;
Αλλά όταν ακόμη και σήμερα δεν  είναι ικανοί να δράσουν ενωμένοι για το καλό της Στερεάς Ελλάδος  τι μπορείς να περιμένεις από αυτούς;
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ !
Θα έλθει η ημέρα των εκλογών. Δυστυχώς όμως το κακό για την Περιφέρεια έγινε.
                                                              Θ. Τουσιάδης
                                                     Περιφερειακός Σύμβουλος
                                           Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος

Για επιβεβαίωση των ανωτέρω :
Στις 30 Δεκεμβρίου 2010 ( ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ) σαν περιφερειακός σύμβουλος έστειλα επιστολή σε όλους τους βουλευτές της Στ. Ελλάδος όλων των κομμάτων με την οποία τους καλούσα να κάνουν όλοι μαζί κάποια ενέργεια για να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος. Έλεγα :    « .. . . Νομίζω ότι μία από κοινού ερώτηση στην  βουλή  προς την υπουργό παιδείας από όλους τους βουλευτάς της Στ. Ελλάδος , όλων των κομμάτων , με την οποία θα ερωτάτε η υπουργός πού βρίσκεται το θέμα του ΠΣΕ και με την οποία θα ζητάτε , εκφράζοντας το σύνολο του λαού της περιφέρειάς μας, την ανάπτυξη – επέκταση και αυτόνομη και αυτοδύναμη λειτουργία τού Πανεπιστημίου , θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και θα επηρέαζε θετικά τις εξελίξεις». ΚΑΜΙΑ απάντηση ΚΑΜΙΑ ενέργεια.
Στις 13 Ιουλίου  2011 ( ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ) νέα επιστολή προς όλους τους βουλευτές της Στ. Ελλάδος όλων των κομμάτων : « . . Μετά την επιστολή μου στις 30.12.10 επανέρχομαι. Αυτήν την φορά όμως ο χρόνος που μένει είναι ελάχιστος τα περιθώρια έχουν στενέψει.  Νομίζω ότι τώρα σ’ αυτή την δεδομένη στιγμή και όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση , μια επιστολή προς τον πρωθυπουργό και την αρμόδια υπουργό παιδείας υπογεγραμμένη από όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων , της Στερεάς Ελλάδος, με την οποία θα ζητούσατε να  μην καταργηθεί  το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος αλλά να διατηρηθεί και ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους να αναπτυχθεί, με βάση τις προτάσεις της Διοικούσας  Επιτροπής του, θα μπορούσε πιθανόν να επηρεάσει θετικά τους αρμοδίους, πριν καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις….»  ΚΑΜΙΑ απάντηση ΚΑΜΙΑ ενέργεια.
Και στις 16 Ιουλίου 2012 ( ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ) τρίτη επιστολή, στους νεοεκλεγέντες τότε βουλευτές, στην οποία μεταξύ των άλλων έλεγα : «. . . Για να προλάβουμε καταστάσεις και για να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων τετελεσμένων γεγονότων πιστεύω ότι μια από κοινού ενέργεια σας προς τους αρμοδίους η οποία θα τους έκανε σαφές ότι το σύνολο του λαού της Στ. Ελλάδος ζητάει την συνέχιση της λειτουργίας του Π.Σ.Ε. θα βοηθούσε στην ολοκληρωμένη ενημέρωση των αρμοδίων πριν αυτοί πάρουν τις όποιες αποφάσεις . Η κίνησή σας αυτή θα μπορούσε να γίνει σε συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο και με τον κ. Περιφερειάρχη στον οποίο και έχω υποβάλει σχετική ερώτηση. Ελπίζω ότι αυτή την φορά θα ανταποκριθείτε θετικά , θα συνεννοηθείτε , θα συντονισθείτε και θα κάνετε την όποια κίνηση εσείς θεωρείτε σωστή για το συγκεκριμένο πρόβλημα και για το καλό του τόπου μας,  προς τους αρμοδίους το ταχύτερο δυνατόν.» Και πάλι ΚΑΜΙΑ απάντηση ΚΑΜΙΑ ενέργεια.
Την ίδια μέρα υπέβαλα ερώτηση στον Περιφερειάρχη στην οποία έγραφα: « . . . .   θα πρέπει και όλοι οι βουλευτές της Στ. Ελλάδος και ο περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο να απευθυνθούν προς τον πρωθυπουργό και των αρμόδιο υπουργό θέτοντας αυτό το κεντρικό μας αίτημα, την  μη κατάργηση του Π.Σ.Ε. με έδρα την Λαμία. Με όποιους όρους και προϋποθέσεις θα θέσει η κυβέρνηση αρκεί να εξακολουθήσει να υπάρχει και να λειτουργεί με όποιες προοπτικές ανάπτυξης του  θα υπάρξουν σε βάθος χρόνου.. . . .» Απάντηση; ΚΑΜΙΑ. Αντίδραση; ΚΑΜΙΑ.
Τέλος στις 14 Νοεμβρίου 2012 υποβάλω νέα ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου μεταξύ άλλων αναφέρω : «.Από την  ημέρα της εκλογής του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου , σαν σύμβουλος τρείς φορές έκανα έκκληση σε όλους τους βουλευτές της περιφέρειας , όλων των κομμάτων, ενωμένοι , μαζί με τον περιφερειάρχη να συντονίσουν μια κίνηση όλων των παραγόντων της περιφέρειας με στόχο να πιέσουν τους αρμοδίους για την αναβάθμιση , ανάπτυξη και αυτόνομη λειτουργία του Π.Σ.Ε. δυστυχώς δεν έγινε τίποτα . . . .»
Έτσι, μετά από όλα αυτά, στις 18 Ιανουαρίου 2013 σε ανακοίνωση τού «Ανεξάρτητου Μετώπου Στερεάς Ελλάδος» αναφέραμε: «. . .   Τώρα όλα τελείωσαν!  Όποιες φωνές, όποια συμβούλια , όποια διαβούλια, είναι για τα μάτια του κόσμου. Φωνάζουν για να φωνάζουν. Φωνάζουν για να δικαιολογηθούν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Επί χρόνια , όταν έπρεπε, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα γίνει από δω και πέρα. . . . .»
Και στις 31 Ιανουαρίου 2013 το αναμενόμενο. Δημοσιεύτηκε με το σχέδιο «Αθηνά» η ληξιαρχική πράξη θανάτου του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος. Και αυτοί αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να χαθούν υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη