Αχ αυτή η ζήλεια!

Όταν αυτό το μικρό πράσινο πραγματάκι, που ονομάζεται ζήλια, κάνει την εμφάνιση του στην σχέση τότε πολλά μπορεί να ανατραπούν. Πολύ συχνά μέσα στα ζευγάρια παρουσιάζεται φόβος και ανασφάλεια με συνέπεια να δημιουργείται η ζήλεια. Αυτός που ζηλεύει θέλει να ελέγχει τον άλλον κάνοντας τον να νοιώθει άσχημα για τις επιλογές που κάνει. 
 Ο σύντροφος καταλήγει να γίνεται κτήμα του άλλου και πάντα με φόβο να μην τον χάσει. Όταν κάποιος ζηλεύει είναι ικανός να τυραννάει τον εαυτό του και η συμπεριφορά του κάποιες φορές μπορεί να φτάσει στα άκρα, θέτοντας και σε κίνδυνο ακόμα και την ζωή του συντρόφου του.
 Αν και εσείς διαπιστώσετε δείγματα ζήλειας στον σύντροφος σας, καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί βαθύτερα, και να είστε ήρεμες και συγκρατημένες στις αντιδράσεις του. Τονίστε του ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και φόβου και κατά συνέπεια δεν πρέπει να του δημιουργούνται τέτοια συναισθήματα και συμπεριφορά. 
Αν η κτητική συμπεριφορά συνεχίζεται είναι καλό να ζητηθεί βοήθεια ειδικού, αν και οι δυο πλευρές επιθυμούν να οδηγήσουν την σχέση τους ένα βήμα πιο πέρα.





Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη