Γ’ ΚΟΠ: Σημαντικές υπηρεσίες στο περιβάλλον προσφέρει το εκτροφείο πτερωτών θηραμάτων

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου λειτουργεί στην Κρήνη Πατρών από το 1972 εκτροφείο πτερωτών θηραμάτων με παραγωγική δυναμικότητα που ετησίως ανέρχεται έως και 20.000 πτηνά.

Σε έκταση 10 στρεμμάτων περιλαμβάνονται ειδικά διαμορφωμένοι επωαστικοί και εκκολαπτικοί χώροι, αναθρεπτήρια εδάφους καθώς και κλουβιά πρώτης και δεύτερης ανάπτυξης.

Τα είδη που σήμερα εκτρέφονται είναι ο κυνηγετικός φασιανός και το ορτύκι. Τα εκτρεφόμενα θηράματα προωθούνται στους πυρήνες προσαρμογής των Κυνηγετικών Συλλόγων και σε επιλεγμένες περιοχές κατάλληλες για την ανάπτυξη έκαστου θηραματικού είδους εντός και εκτός των Καταφυγίων Άγριας Ζωής.

Η λειτουργία του εκτροφείου της Ομοσπονδίας εντάσσεται στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδιασμού διαχείρισης για τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας της θηραματοπανίδας και στηρίζεται στην επιστημονική θεώρηση επανεισαγωγής θηραματικών ειδών για την αναπλήρωση των φυσικών πληθυσμών στο περιβάλλον.

Στους άμεσους στόχους της Ομοσπονδίας είναι η δημιουργία μονάδας εκτροφής της ορεινής πέρδικας για την οποία ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες και επαφές με τις Δασικές υπηρεσίες και το εκτροφείο του Δασαρχείου Καρπενησίου. Παράλληλα, σχεδιάζεται και η εκτροφή της πεδινής πέρδικας η οποία έχει διαπιστωθεί ότι δύναται να εγκατασταθεί στην Πελοπόννησο καθώς ύστερα από κυνοφιλικούς αγώνες με πεδινή πέρδικα το είδος συναντιώνταν από Θηροφύλακες και κυνηγούς για τα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια.

«Η πείρα που έχουμε αποκτήσει μέσα από τα τόσα χρόνια λειτουργίας του εκτροφείου σε συνδυασμό με την επιστημονική έρευνα αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει η Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι θα είναι αρωγός στην νέα μας προσπάθεια.

Τα νέα είδη θηραμάτων τα οποία σύντομα θα ενισχύσουν το εκτροφείο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου είναι βέβαιο ότι θα ωθήσουν ένα βήμα παρά πέρα τις προσπάθειες μας για την διασφάλιση του κυνηγίου και του θηράματος στο μέλλον έτσι ώστε την Φύση που δανειστήκαμε από τα παιδιά μας να την παραδώσουμε αλώβητη…» ανέφερε ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Κώστας Μαρκόπουλος.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: kinigetikanea.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη