Κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών την Κυριακή

Αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση τη Διεθνή Έκθεση, όπου διεξάγεται η έκθεση " Zootechnia".
Στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν τρία τρακτέρ και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, ενώ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, μετά τις 2 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Από την πλευρά τους οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο δρόμων για μια ώρα κάθε μέρα μέχρι και τη Δευτέρα. Έτσι, το Σάββατο από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας - Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας. Ωστόσο, οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες σε όλα τα μπλόκα ενισχύονται και η σύσκεψη στη Νίκαια την Κυριακή φαίνεται πως θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις τους, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και αποκλεισμούς δρόμους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας ζήτησε από τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.
Επιπλέον, ο ίδιος επεσήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».
Πηγή: 
ANT1




Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη