Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
400 γρ ντοματάκια κονκασέ
6 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ζεστάνουμε το λάδι τσιγαρίζουμε το κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά, το σέλερι, τι καρότο και τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, περίπου μιάμιση ώρα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε, ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο τυρί και τις ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχει βράσει το μοσχαράκι, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και από πάνω το καλύπτουμε με τον πούρε και τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη.
http://typos.com.cy
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
400 γρ ντοματάκια κονκασέ
6 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ζεστάνουμε το λάδι τσιγαρίζουμε το κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά, το σέλερι, τι καρότο και τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, περίπου μιάμιση ώρα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε, ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο τυρί και τις ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχει βράσει το μοσχαράκι, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και από πάνω το καλύπτουμε με τον πούρε και τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας όρεξη.
http://typos.com.cy