Επίσκεψη βουλευτού κας Ελένης Μακρή- Θεοδώρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες


Επίσκεψη βουλευτού κας Ελένης Μακρή- Θεοδώρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας της αντιπροσωπείας νεοεκλεγέντων βουλευτών της ΝΔ

        Με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί η κα Μακρή μαζί με τους υπόλοιπους νεοεκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ. που επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της ευρωβουλευτού κας Ρόδης Κράτσα, για να γνωρίσουν από κοντά τα ευρωπαϊκά όργανα λήψης αποφάσεων. 
      Η  βουλευτής κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της αντήλλαξε απόψεις με εκπροσώπους θεσμικών οργάνων και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες πάνω σε θέματα που αφορούν στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης αλλά και κρίσιμα θέματα για το μέλλον, όπως αυτά της χρηματοδότησης της περιφερειακής και της αγροτικής πολιτικής καθώς και της κοινής φορολογικής πολιτικής. Οι βουλευτές διαπίστωσαν  την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη των εταίρων προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τις ευνοϊκές συνθήκες  που δημιουργούνται για τη χώρα μας. Εξέφρασαν όμως, την   ανησυχία τους για την παρατεταμένη ύφεση και τη βαθιά κοινωνική κρίση στην Ελλάδα. 
   Η κα Μακρή συγκεκριμένα, τόνισε με έμφαση τις θυσίες του ελληνικού λαού και ζήτησε κατανόηση κι αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους και μεγαλύτερη περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής όπως και μείωσης του ΦΠΑ σε  βασικούς οικονομικούς τομείς, όπως ο τουρισμός. 
       Οι βουλευτές παράλληλα, συναντήθηκαν με τον Επίτροπο για θέματα φορολογίας και τελωνείων κ. Algirdas Semeta, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul και τον αντιπρόεδρό του κ. Μanfred Weber ,  τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Εlmar Brok  και  υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Την αποστολή συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ.Αθανάσιος Μπούρας.



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη