Υλικά
1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια λάδι
1/2 ματσάκι άνιθο
3 μεγάλες πατάτες
4 καρότα σε ροδέλλες
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
3 αυγά
Εκτέλεση
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Στίβετε το λεμόνι. Χτυπάτε τους κρόκους. Χτυπάτε τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα. Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη κατσαρόλα. Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκιες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια λάδι
1/2 ματσάκι άνιθο
3 μεγάλες πατάτες
4 καρότα σε ροδέλλες
αλάτι και πιπέρι
1 λεμόνι
3 αυγά
Εκτέλεση
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε 1 φλυτζάνι νερό, και όλα τα λαχανικά και αφήνετε να πάρει βράση. Προσθέτετε τις αγκινάρες και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους. Στίβετε το λεμόνι. Χτυπάτε τους κρόκους. Χτυπάτε τ' ασπράδια μέχρι να γίνουν μαλακή μαρέγκα. Ρίχνετε τους κρόκους στη μαρέγκα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού χτυπώντας το μίγμα συνεχώς. Ρίχνετε το μίγμα των αυγών στη κατσαρόλα. Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.