Θωμάς Τουσιάδης: Ας προχωρήσουμε!

Θωμάς Δ. Τουσιάδης
ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ !
Πάνω από 190 χρόνια περιμένουμε από το . . .κράτος,  από το . . . «ρημάδι» το . . . δημόσιο, να αξιοποιήσει τον κάθε είδους πλούτο της πάμπλουτης πατρίδας μας. Ορυκτό πλούτο, εύφορη γη, πλούσιες θάλασσες, πανέμορφη φύση, εξαιρετικό κλίμα. Τα πάντα ! Και επί δεκαετίες καμιά σωστή, καμιά συστηματική εκμετάλλευση από το κράτος, από το «δημόσιο» προς όφελος της Ελληνικής πολιτείας , προς όφελος του Ελληνικού λαού.
Που είναι η εκμετάλλευση των  ιαματικών νερών, που είναι η  εκμετάλλευση των πανέμορφων παραλιών και νησιών μας, που είναι η αξιοποίηση των υπέροχων βουνών μας; Τι μας αποδίδουν χρυσός, ουράνιο, νικέλιο, μάρμαρο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Τίποτα!  Φωνάζαμε εδώ και πολλά χρόνια , τα πετρέλαια ΜΑΣ, το φυσικό αέριό ΜΑΣ ! Και μας ειρωνευόταν σαν ρομαντικούς, ονειροπαρμένους ή και κακούς . . . εθνικιστές!!! Οι άχρηστοι , οι πουλημένοι, οι προδότες!
Κατέστρεψαν την γεωργία και  την κτηνοτροφία οι ανίκανοι δημοσιοϋπαλληλίσκοι  με τους κρατικοδίαιτους συνεταιρισμούς και τους κομματικοποιημένους «αγροτοπατέρες»  γιατί το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι καλές σχέσεις του κόμματος με την εκλογική πελατεία . Κατέστρεψαν την αλιεία, κατέστρεψαν την βιομηχανία, την βιοτεχνία, το εμπόριο. . . Τα πάντα!
Αποτέλεσμα η σημερινή τραγική  κατάσταση που όλοι βιώνουμε.
Και τώρα επιτέλους κάποιοι διοικούντες  αλλά και οι εργαζόμενοι κατάλαβαν  ότι μόνο αξιοποιώντας το έμφυτο , πανάρχαιο  επιχειρηματικό δαιμόνιο του Έλληνα, την εργατικότητα, την δημιουργικότητα  και την φαντασία του μπορούμε να πάμε μπροστά. Και σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρείται κάποιοι αντιδρούν.  Αντιδρούν ποιοι; Οι κακοί, οι βολεμένοι μιζοδίαιτοι δημοσιοϋπαλληλίσκοι, οι ΔΕΚΟ, οι δημόσιοι οργανισμοί και φυσικά, οι κολλημένοι στο απώτατο παρελθόν, «σοσιαλιστές», «κομμουνιστές» και οι πάσης πράσινης αποχρώσεως «οικολόγοι» που αυτοπροσδιορίζονται αυθαίρετα σαν οι μοναδικοί προστάτες της φύσης και του περιβάλλοντος. Βέβαια δεν λείπουν και τα κομματόσκυλα του πολιτικού κατεστημένου που νοιώθουν ότι χάνουν τους ομήρους τους, την κομματική τους πελατεία. Όλοι αυτοί αντιδρούν . Λένε χωρίς να λένε τίποτα. Προτείνουν χωρίς να προτείνουν τίποτα. Όμως σε ένα είναι ξεκάθαροι : Προς θεού όχι στην ιδιωτική πρωτοβουλία , όχι στον ιδιώτη επιχειρηματία , όχι στον ιδιώτη δημιουργό, με άλλα λόγια όχι στον τίμιο Έλληνα εργαζόμενο.

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση των Οικολόγων - Πράσινων     
«Είναι σαφές ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε μια άλλη αντίληψη (ΠΟΙΑ;) για την ανάπτυξη της Φθιώτιδας, μια απόλυτα ρεαλιστική πρόταση (ΠΟΙΑ;) που σέβεται το φυσικό πλούτο της περιοχής και στέκεται αλληλέγγυα στην τοπική κοινωνία. Μια πρόταση που δημιουργεί απασχόληση για όλους και δίνει ευκαιρίες αξιοπρεπούς διαβίωσης μέσα από το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής, δηλαδή μέσα από αυτά που ενισχύουν την παραγωγή και την αυτάρκειά μας, αλλά και προσελκύουν επισκέπτες στο νομό. (ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ;) Για αυτό οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε ως πολίτες και να χαράξουμε εμείς τη διέξοδο από την κρίση, με σεβασμό στον τόσο προικισμένο τόπο που κληρονομήσαμε και έχουμε χρέος να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές και όχι στα χέρια κάποιων ιδιωτών που τον εκτιμούν μόνο σε χρήμα. Να πάρουμε στα δικά μας χέρια (ΠΟΙΟΙ;) τους φυσικούς πόρους του νομού (ΠΩΣ;) και να τους αξιοποιήσουμε (ΠΩΣ;) μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες (ΔΗΛΑΔΗ;) και συνεταιρισμούς (ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ;) ή κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις (ΔΗΛΑΔΗ;) και να οριοθετήσουμε τη χρήση τους με όρους βιωσιμότητας της απασχόλησης, κοινωνικής δικαιοσύνης και περιβαλλοντικής αειφορίας, (ΕΞΗΓΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) δημιουργώντας θέσεις εργασίας σε ποικίλες δραστηριότητες και επαγγέλματα στον πρωτογενή κυρίως τομέα και στον τουριστικό κλάδο. (ΠΩΣ;) Να οργανώσουμε (ΠΟΙΟΙ;) την κοινωνία και την οικονομία μας έτσι (ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ;) που κανένας μεγάλος επενδυτής δεν θα μας είναι χρήσιμος. Είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε το φυσικό πλούτο της περιοχής μας ως πολύτιμο δημόσιο και συλλογικό αγαθό προς όφελος όλων ή να το παραδώσουμε ως εργαλείο πλουτισμού στα χέρια λίγων και εκλεκτών. Μπορεί η κοινωνία της Φθιώτιδας να πάρει τη σωστή απόφαση;»
Θολούρα, ομίχλη, αοριστίες, κούφια λόγια και βέβαια πάντα  η αναπάντητη απορία, η απλή και  λογική ερώτηση: Γιατί όλα αυτά που  φαντάζεσθε, που έχετε στο μυαλό  σας, που ας δεχτούμε ότι είναι  πολύ ωραία και σωστά, γιατί δεν έγιναν από το κράτος ή από κάποιους σαν κι’ εσάς τα τελευταία 100 χρόνια, τα τελευταία 50 χρόνια, τα τελευταία 30 χρόνια τότε που. . . . . λεφτά υπήρχαν και γιατί και πως θα γίνουν τώρα που η οικονομία είναι τελείως κατεστραμμένη;
Ήμαρτον ! Αφήστε την ιδιωτική πρωτοβουλία να λειτουργήσει . Η Ελλάδα είναι η ποιο πλούσια χώρα της Ευρώπης και οι διάφοροι ανεγκέφαλοι κρατιστές, «σοσιαλιστές», «κομμουνιστές» και «οικολόγοι» έχουν καταντήσει τον Ελληνικό λαό, τον φτωχότερο λαό της Ευρώπης.
Αφήστε τον λαό μας να δημιουργήσει. Το κράτος δεν είναι γεωργός ή ψαράς, δεν είναι μπακάλης  ή μανάβης , δεν είναι βιομήχανος ή βιοτέχνης , δεν είναι ούτε εφοπλιστής ούτε ξενοδόχος ούτε έμπορος . Δεν μπορεί να είναι. Όπου και όταν το επεχείρησε απέτυχε παταγωδώς και με καταστροφικά για τον τόπο αποτελέσματα.
Πρέπει να καταλάβουμε  ότι ιδιωτική πρωτοβουλία δεν  σημαίνει ασυδοσία και αυθαιρεσία. Σημαίνει δημιουργία και παραγωγή πλούτου  μέσα σε ένα νομικό πλαίσιο που  ορίζει το κράτος. Ευθύνη του κράτους  είναι να νομοθετεί σωστά , να ορίζει αυτό το πλαίσιο, και να επιβάλει και να ελέγχει την τήρηση των νόμων. Μέχρις εκεί. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στον δημιουργικό Έλληνα και η Ελλάδα θα αλλάξει προς το καλύτερο σε ελάχιστο χρόνο. Και οι ξένοι επενδυτές θα έλθουν και θα επενδύουν στην Ελλάδα και αυτοί μέσα σε ένα ξεκάθαρο και απλό νομοθετικό – φορολογικό πλαίσιο με την προϋπόθεση ότι από τις όποιες δραστηριότητες τους θα ωφελείτε και ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική πολιτεία.
Μην δαιμονοποιήτε την  ιδιωτική πρωτοβουλία . Μην κατασκευάζεται μπαμπούλες . Εάν το κράτος κάνει σωστά την δουλειά που πρέπει να κάνει, από την στήριξη και την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μόνο ωφελημένη, πολύ ωφελημένη, θα βγει η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός .
                                                              Θ. Τουσιάδης
                                                     Περιφερειακός Σύμβουλος



Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη