Τραγωδία από μαγκάλι στη Λάρισα

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και τρία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όλα ξεκίνησαν από αναμμένο αυτοσχέδιο μαγκάλι σε μονοκατοικία επί της Παπαζαχαρίου στη συνοικία Φιλιππούπολη.

Γείτονες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και αμέσως έσπευσαν στην Παπαζαχαρίου ασθενοφόρα, αλλά και δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Στο χώρο της κατοικίας βρέθηκαν πέντε άνδρες, πιθανότατα όλοι τους φοιτητές. Οι δύο είναι νεκροί και οι άλλοι τρεις νεαροί διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πιθανότατα ο θάνατος των δύο φοιτητών να οφείλεται στις αναθυμιάσεις από το αυτοσχέδιο μαγκάλι (από κομμένο θερμοσίφωνα), στο οποίο βρέθηκε ένα μισοκαμένο ξύλο…

TO XΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου. Η τελευταία μέρα του σκληρού μνημονιακού χειμώνα του 2013. Στη Λάρισα το θερμόμετρο δείχνει με το ζόρι 10 βαθμούς Κελσίου. Πίσω από τo κτίριο της Πυροσβεστικής, στην οδό Παπαζαχαρίου μία παρέα πέντε φοιτητών, τρεις Κρητικοί, ένας Γιαννιώτης και ένας απ’ τη Χαλκίδα συγκεντρώνονται στο σπίτι των δύο συμφοιτητών τους. Είναι μία παλιά μονοκατοικία. Οι φοιτητές μαζεύονται συχνά σε παρέες για διάβασμα, διασκέδαση αλλά και λίγη ζεστασιά. Ο φετινός χειμώνας δεν αφήνει περιθώρια για σπατάλες σε κανέναν. Με το ζόρι τα βγάζουν πέρα οι φοιτητές. Και το διάβασμα στα παγωμένα ντουβάρια είναι δύσκολη υπόθεση. Εξάλλου οι φοιτητές πάντα μαζεύονταν σε παρέες. Φέτος όμως η κρίση γονάτισε οικονομικά τα περισσότερα παιδιά που σπουδάζουν στη Λάρισα και προσπαθούν υπό αντίξοες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα. Καφεδάκι από σπίτι σε σπίτι, λίγο φαγητό, πολύ κουβέντα, διάβασμα και πάνω απ’ όλα καλή παρέα σε μία ζεστή φοιτητική γωνιά.

Τούτο το μεσημέρι, οι πέντε φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας, που σπουδάζουν στο Τμήμα Πολιτικών Έργων Υποδομής και βρίσκονται στην πόλη μας για τρίτη χρονιά έδωσαν ραντεβού στο σπίτι των δύο συμφοιτητών τους επί της Παπαζαχαρίου στη συνοικία της Φιλιππούπολης στη Λάρισα.

Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ…

Λίγο πριν τις έξι το απόγευμα τους δύο φοιτητές που διέμεναν επί της Παπαζαχαρίου αναζήτησαν δύο συμφοιτήτριές τους. Δεν άκουγαν και δεν άνοιγαν την πόρτα. Οι φοιτήτριες επέμεναν και με τη βοήθεια της σπιτονοικοκυράς άνοιξαν το σπίτι και εισήλθαν στο εσωτερικό του, όπου και αντίκρισαν λιπόθυμα τα πέντε παλικάρια. Στο δωμάτιο βρίσκονταν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι, που είχε κατασκευαστεί πρόχειρα από παλιό, κομμένο θερμοσίφωνα. Στο μαγκάλι η φωτιά σιγόκαιγε ακόμη…

ΤΟ ΜΑΓΚΑΛΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ…

Οι φοιτήτριες κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και στη μονοκατοικία έφτασαν αμέσως ασθενοφόρα. Πίσω από τα ασθενοφόρα και τα περιπολικά. Η Πυροσβεστική παρότι δεν ειδοποιήθηκε είδε τα ασθενοφόρα και έσπευσε για βοήθεια. Για τα δύο παλικάρια ήταν ήδη αργά… Το πλήρωμα των ασθενοφόρων δεν μπορούσε να προσφέρει καμμία βοήθεια. Το φονικό μονοξείδιο από το αυτοσχέδιο μαγκάλι στο φοιτητικό δωμάτιο είχε κάνει τη ζημιά. Χάθηκαν δύο παλικάρια 21 και 22 ετών αντίστοιχα…

Οι άλλοι τρεις σπουδαστές ηλικίας 22 και 23 ετών διακομίστηκαν με ασθενοφόρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι δύο εισήχθησαν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού και ο τρίτος στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας κ. Γρηγόρη Ραπτόπουλο αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ιατροδικαστή κ. Χρήστου Κραβαρίτη ο θάνατος των δύο φοιτητών επήλθε από το μαγκάλι, ωστόσο ασφαλή συμπεράσματα θα εξαχθούν με την ολοκλήρωση και της τοξικολογικής έρευνας.

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ…

Μπροστά από τη μονοκατοικία, στην οδό Παπαζαχαρίου, συγκεντρώθηκαν αρκετοί περίοικοι που μιλούσαν για τα παιδιά. Ορισμένοι τα γνώριζαν κι άλλοι όχι. Βουβές στιγμές… Θλίψη και οργή για τον αδόκητο χαμό τους…

ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΖΩΗ…

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός. Δυστυχώς τα δύο παλικάρια είχαν σβήσει. Για τα άλλα δύο οι γιατροί προσπάθησαν να κερδίσουν τη μάχη με τη ζωή. Στο νοσοκομείο σε λίγες ώρες έσπευσαν λίγοι συγγενείς των φοιτητών, δύο – τρεις καθηγητές του ΤΕΙ Λάρισας και μέλη του Συλλόγου Κρητών Λάρισας. Το πέμπτο παλικάρι νοσηλεύεται στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Το ΤΕΙ και η φοιτητική κοινότητα βυθίστηκαν στο πένθος. Για λίγη ζεστασιά δύο φοιτητές έσβησαν και άλλοι τρεις χαροπαλεύουν.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

1. Αλήθεια πώς νιώθουν οι τοπικοί βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης;

2. Τους ακουμπάει η τραγωδία των φοιτητών με το μαγκάλι;

3.  Και οι τοπικοί άρχοντες τι λένε; Μόνο στα εγκαίνια, τις κορδέλες και τις ομιλίες θα τρέχουν;

4. Γνωρίζουν κάτω από ποιες συνθήκες σπουδάζουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας και αν «ναι» τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα;
 
- See more at: www.larissanet.gr/

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη