Για τη ζύμη
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγιά ξερή
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τα υλικά της πίτσας
3 κουτ. τοματοπελτέ για μια μέτρια πίτσα
λίγη ρίγανη
100 γραμμ. τριμμένο γκούντα
100 γραμμ. τριμμένο έμενταλ
100 γραμμ. τριμμένο ένταμ
6 φέτες μπέικον
ζαμπόν μέχρι να καλυφθεί η πίτσα
6 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι, βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσει.
Για την πίτσα
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και το λαδώνουμε στη βάση και τα πλαϊνά, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη μας. Την ανοίγουμε καλά στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ζαμπόν και στο τέλος το μπέικον. Απλώνουμε τα τριμμένα τυριά, τις ροδέλες ντομάτας και τις φετούλες πιπεριάς. Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και την ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
1 ποτήρι του κρασιού χλιαρό νερό
μισό ποτήρι του κρασιού λάδι
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μαγιά ξερή
2 κούπες του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τα υλικά της πίτσας
3 κουτ. τοματοπελτέ για μια μέτρια πίτσα
λίγη ρίγανη
100 γραμμ. τριμμένο γκούντα
100 γραμμ. τριμμένο έμενταλ
100 γραμμ. τριμμένο ένταμ
6 φέτες μπέικον
ζαμπόν μέχρι να καλυφθεί η πίτσα
6 ροδέλες φρέσκιας ντομάτας
1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το λάδι, βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί, περίπου για μία ώρα ή μέχρι να φουσκώσει.
Για την πίτσα
Παίρνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και το λαδώνουμε στη βάση και τα πλαϊνά, ώστε να μην κολλήσει η ζύμη μας. Την ανοίγουμε καλά στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ζαμπόν και στο τέλος το μπέικον. Απλώνουμε τα τριμμένα τυριά, τις ροδέλες ντομάτας και τις φετούλες πιπεριάς. Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς και την ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά.