Φαλάφελ λιβανέζικοι ρεβιθοκεφτέδες

Φαλάφελ (φελάφελ)
ΥΛΙΚΑ:
400γρ. ρεβίθια (μουσκεμένα στο νερό από την προηγούμενη)
4 κουτ. σούπας μαιντανός ψιλοκομμένος
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλ. κόλιανδρο ξερό τριμμένο
2 κουτ. σούπας αλεύρι (και λίγο παραπάνω για το πλάσιμο)
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ.γλ. τριμμένο κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε στο μίξερ τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, το αλεύρι, τον μαιντανό, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια που θα δουλέψουμε και αδειάζουμε το μίγμα.
Πλάθουμε 12 κεφτέδες.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο 2-3 λεπτα από την κάθε μεριά.
Μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  

                                                                                                                          ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΠΗΓΗ:  http://www.greekmasa.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη