Η κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου στη Βουλή για τους δανειολήπτες

Κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου «Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο νόμο 3869/2010» η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι αποτελεί μία «ανάσα», ένα βήμα για την όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη μεταχείριση αρκετών πολιτών από μέρος των τραπεζών. Θεωρώντας αναγκαιότητα τη στήριξή του, μιας και αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία διευκολύνει πολίτες που επιθυμούν να λύσουν το πρόβλημα των υπερμεγεθών δόσεών τους προσπαθώντας να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους, έθεσε ως δεδομένη την αδυναμία αποπληρωμής  των δανείων σε πολλές περιπτώσεις, αφού το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών έχει υποστεί απώλεια 30% και 40%.
Η κα Μακρή υπερθεματίζοντας, συμφώνησε ωστόσο, ότι θα μπορούσε να καλύπτει περισσότερες κατηγορίες δανείων, όπως τους πολύτεκνους, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως τρίτεκνοι (θα μπορούσε να υπάρχει μια κλιμακωτή κατάταξη ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών) ή θα μπορούσε να επεκταθεί και σε φυσικά πρόσωπα που ασκούν την εμπορική δραστηριότητα με την προσωπική τους εργασία και για βιοπορισμό.
‘Μην ξεχνάμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Στις δεδομένες όμως συνθήκες ας αρχίσουμε από το καλό.’

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη