Πιο σέξι οι άνδρες με κιθάρα!

Νέα επιστημονική μελέτη, του πανεπιστημίου της Νότιας Βρετάνης, με επικεφαλής τον καθηγητή Nicolas Gueguen, ερευνητή στις συμπεριφορικές επιστήμες, δείχνει πως όσοι έχουν κιθάρα, αυξάνουν τις πιθανότητες να βγούν ραντεβού κατά 1/3, αφού οι γυναίκες φαίνονται πιο πρόθυμες να δώσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους σε έναν… μουσικό.

Ο καθηγητής ζήτησε από έναν 20χρονο νέο να προσεγγίσει 300 γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 22 ετών, σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο. Ο νεαρός προσέγγιζε ευγενικά τις γυναίκες, κάνοντάς τους κοπλιμέντο για την ομορφιά τους και στη συνέχεια ζητούσε το τηλέφωνό τους.

Η μόνη διαφορά ήταν τα αντικείμενα που κρατούσε ο νεαρός. Αρχικά προσέγγισε τις πρώτες 100 γυναίκες, κρατώντας μια σπορ τσάντα, τις επόμενες 100 με μια κιθάρα ενώ τις τελευταίες 100 με άδεια χέρια, μη κρατώντας τίποτα.

Όπως αποδείχτηκε, η κιθάρα έκανε πιο πετυχημένο το «καμάκι», αυξάνοντας τις πιθανότητές του να πάρει τον αριθμό τηλεφώνου τους. Αντίθετα μάλιστα με όσα θα υποθέταμε, στη δεύτερη θέση δεν έρχεται ο αθλητικός σάκος. Όταν ο νεαρός «καμάκωνε» με άδεια χέρια, κατάφερε να πάρει 14 τηλέφωνα στα 100 ενώ με τον αθλητικό σάκο μόλις 9.

Τα ευρήματα του καθηγητή Gueguen είναι εφάμιλλα εκείνων μελέτης που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Τελ Αβίβ και Ben Gurion, πέρυσι.

Στην ισραηλινή μελέτη, στάλθηκαν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες που δήλωναν ελεύθερες. Το αίτημα συνοδευόταν από το μήνυμα «Μου αρέσει η φωτογραφία σου». Στις μισές γυναίκες είχε σταλεί μήνυμα από έναν άνδρα, που στην εικόνα προφίλ του εμφανιζόταν με κιθάρα. Στις άλλες μισές είχε σταλεί μήνυμα από τον ίδιο εικονιοζόμενο πρόσωπο, με τη διαφορά πως δεν κρατούσε κιθάρα.

Μόνο πέντε από τις 50 γυναίκες (ποσοστό 10%) αποδέχτηκαν το αίτημα του ατόμου που εμφανιζόταν με άδεια χέρια ενώ το 28% έκανε δεκτό το αίτημα ή απάντησε στο μήνυμα του… καλλιτέχνη.

Οι Γάλλοι ερευνητές αποδίδουν τα ευρήματα στο γεγονός πως το μουσικό όργανο είναι ένδειξη ευφυΐας ή προθυμίας για μάθηση και χόμπυ. Ωστόσο, βρίσκουν σύνδεση και στην προβολή των μουσικών από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και στο γεγονός ότι η κατοχή κιθάρας μπορεί να είναι ένδειξη καλής οικονομικής κατάστασης.

Η ομάδα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βρετάνης, θέλησε να ερευνήσει ενδελεχέστερα το ζήτημα και να εξετάσει κατά πόσο κάτι τέτοιο επηρεάζει και τον ανδρικό πληθυσμό. Επανέλαβε λοιπόν το πέιραμα των ισραηλινών με τη μόνη διαφορά πως τα αιτήματα στέλνονταν από γυναίκες, με ή χωρίς κιθάρα. Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά της διαφορετικής προσέγγισης ανδρών και γυναικών, αφού οι άνδρες δεν επηρεάζονταν ιδιαίτερα από το αν η γυναίκα της φωτογραφίας είχε καλλιτεχνική κλίση ή όχι…

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη