Υλικά:
5 κιλά χοιρινό κρέας
1 κιλό χοιρινό λίπος
3 κουταλιές μαραθόσπορο
1 λίτρο κόκκινο κρασί
χοιρινό έντερο για λουκάνικο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλέθετε το χοιρινό κρέας μαζί με το λίπος. Προσθέτετε το μαραθόσπορο, το κόκκινο κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και τα αναμιγνύετε καλά. Το μίγμα σας πρέπει να είναι αφράτο. Στη συνέχεια δένουμε την άκρη του κάθε εντέρου, το περνάτε στο χωνί και το γεμίζετε με τον κιμά. Πιέζετε καλά τη γέμιση μέσα στο έντερο και παράλληλα το τρυπάτε με μυτερό πιρούνι να φύγει ο αέρας.
Κατά διαστήματα δένετε το λουκάνικο, προκειμένου να δημιουργηθούν δίπλες στο λουκάνικο, και το κρεμάτε σε ραβδί.
Στη συνέχεια το καπνίζετε για να πάρει ένα ωραίο κόκκινο χρώμα.
Tips
1.Αν ο καιρός είναι βοριάς, το λουκάνικο θα σφίξει και θα είναι έτοιμο σε 3-4 ημέρες.
2.Και τέλος τα μυρωδικά είναι στην απόλυτη επιλογή σας. Περί ορέξεως…
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΤΗΝΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ