Εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Μαλεσίνα

Στην κωμόπολη της Μαλεσίνας η δεύτερη ενορία τιμάται εις το όνομα της Αγίας Τριάδος. Στον φετινό λαμπρό εορτασμό ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος συνοδευόμενος από τους Διακόνους και τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία με την παρουσία εκατοντάδων ενοριτών και κατοίκων της Μαλεσίνας.

Ο Ιερός Ναός ήταν καταστόλιστος με ευωδιαστά λουλούδια από τις αυλές των σπιτιών και έλαμπε από καθαριότητα την οποία επιμελήθηκαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι κυρίες της ενορίας.

Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του, συνεχάρη τον γέροντα εφημέριο π. Νικόλαο Ψαρά και σημείωσε με ιδιαίτερους λόγους την παρουσία πολλών παιδιών και νέων στην πανήγυρη. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στον διπλό εορτασμό του Αγίου Πνεύματος και του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου. Εκτενώς αναφέρθηκε στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος μέσα στην Εκκλησία και ετόνισε ότι χωρίς το Άγιο Πνεύμα η ζωή είναι σκοτεινή και παγωμένη. Το Άγιο Πνεύμα είναι θησαυρός επιγείων και επουρανίων αγαθών και όποιος δεν έχει αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό είναι πτωχός έστω και αν έχει κατακτήσει τον πλούτο του κόσμου όλου. Το Άγιο Πνεύμα μας χαρίζει δύναμη και φώτιση και γεμίζει την καρδιά των πιστών με όλα τα δώρα του ουρανού. Στο τέλος της ομιλίας του παρότρυνε τους πιστούς να ετοιμάζουν τόπο στην ψυχή τους για να κατασκηνώσει το Άγιο Πνεύμα και να το καλούν καθημερινά μες στη ζωή τους.

Κατά την διανομή του αντιδώρου ο λαός εξέφρασε τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους και τον εκάλεσε να ξαναέρθει στην ενορία τους. Στο κέρασμα που ακολούθησε στο ανεγειρόμενο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας που είχε προετοιμασθεί κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε προσωπική του προσφορά για ολοκλήρωση των εργασιών αποπερατώσεώς του Πνευματικού Κέντρου και συζήτησε με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο περεταίρω ενέργειες για την ολοκλήρωσή του.  

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τραγάνας, όπου έγινε δεκτός από τον Καθηγούμενο π. Εφραίμ Τράνακα και τους προσκυνητές. Μετά την δέηση που τελέσθηκε στο Καθολικό ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον Ηγούμενο και τους προσκυνητές το Πανάγιον Πνεύμα να φωτίζει την ζωής τους και να τους οδηγεί στον δρόμο του αγιασμού και της τελειώσεως. Ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής και νωρίς το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος με την συνοδεία του ανεχώρησε για την Λαμία.  
imfth.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη