Σύλλογος Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας: «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» Εαρινή εκδήλωση

Σύλλογος Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας
(Το Παπαρούσι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 660 μέτρων και απέχει 24 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Αξιοθέατο αποτελεί ο ναός της Αγίας Παρασκευής (1885), η βρύση της Γιαννογιάνεβας (1896) και τα παλιά πέτρινα γεφύρια. Το χωριό φημίζεται για το πολύ δυνατό ντόπιο αλκοολούχο ποτό "μούρο", που παράγεται από μαύρες μουριές.)


«ΑΝΤΑΜΩΜΑ» Εαρινή εκδήλωση               
Για μια ακόμη φορά ο σύλλογος των Παπαρουσιωτών Ευρυτανίας με τον δραστήριο πρόεδρό του ιατρό ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ και την πάντα αεικίνητη, δημιουργική και αποτελεσματική ΕΛΕΝΗ ΝΤΑΝΑ δημιούργησαν  μια καταπληκτική και επιτυχημένη από  κάθε άποψη εκδήλωση.
                                        
Υπέροχα τα πολλά φαγητά, θεϊκά τα κρασιά (κτήμα Βλασόπουλου) και η ζωντανή μουσική για ακροατήριο Θεών.!!!                                                                          
Αυτός ο σύλλογος του μικρού  όμορφου και ευλογημένου χωριού της Ευρυτανίας πάντα θα πρωτοστατεί και θα παρέχει διασκέδαση και πολιτισμό!!!
                                                                                                                                 
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βλασόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και μίλησε για την κρίση αξιών της εποχής μας  και την ανάγκη να βρισκόμαστε κοντά  ο ένας με τον άλλον να συμπαραστεκόμαστε, να βοηθάμε και να αγαπάμε τον πλησίον μας. 
                                                          
Συγκινητική ήταν και η ομιλία του εξαίρετου δασκάλου ΙΩΑΝΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ που το 1963 πριν 50 χρόνια πρωτοδιοριζόμενος δάσκαλος απ’ τον Ασβέστη Φθιώτιδας ορμώμενος, δίδαξε στο Παπαρούσι.

Τέλος ο ακαδημαϊκός δάσκαλος, Πρεσβευτής της ομογένειας, του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΣ άρτι αφιχθείς απ’ τις Η.Π.Α.
                  
Γνήσιο τέκνο της Ρούμελης ο κ. καθηγητής μίλησε με αγάπη για τον τόπο μας και την αίσθηση ότι γι΄αυτή και μόνο την εκδήλωση άξιζε το ταξίδι του απ΄την Αμερική. Τόνισε επίσης ότι πρέπει  να διατηρήσουμε πάση θυσία τα ήθη και τα έθιμά μας την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Όσον αφορά την οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα τη χώρα μας, θεωρεί ότι είναι συνέπεια της ηθικής κατάρρευσης. «Δυστυχώς ήρθε πρώτα η ηθική κρίση και κατάπτωση. 
Όταν δεν υπάρχουν πατριώτες που να θυσιάζονται , αλλά υπάρχουν άνθρωποι που κοιτάζουν πώς να βολευτούν, θα χρηματιστούν και θα λαδώσουν όλους ούτως ώστε να μην μπορέσει να μιλήσει κανείς και να πει ότι αυτός έκλεψε τα χρήματα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολιτικοί με παρρησία και πρέπει από τους κόλπους του Λαού να αναδυθούν αυτοί οι πολιτικοί και οι πατριώτες που θα ηγηθούν μιας ειρηνικής επανάστασης με την καλή έννοια του όρου και να αναδειχθούν άνθρωποι με αυταπάρνηση και έτοιμοι να θυσιαστούν για την κοινωνία. Ο Ελληνικός Λαός είναι καλός, αλλά δυστυχώς δεν έχει ταγούς».













                                                                                                     

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη