Χταπόδι με τζίντζερ και λεμόνι
1 κουταλιά Ελαιόλαδο
1 κουταλιά Ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές ξύσμα τζίντζερ
4 σκελίδες πολτοποιημένες Σκόρδο
2 κιλά μικρά Χταπόδια
3/4 φλιτζανιού Χυμός λεμονιού
Αφαιρέστε και πετάξτε τα κεφάλια από τα χταπόδια και κόψτε τα πλοκάμια στη μέση. Ανακατώστε καλά σε ένα μπολ τα πλοκάμια με το ξύσμα, το χυμό, το λάδι, τη σάλτσα και το σκόρδο. Σκεπάστε και βάλτε το μπολ στο ψυγείο 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Στραγγίστε τα πλοκάμια και πετάξτε τη μαρινάτα. Βάλτε τα πλοκάμια πάνω στη ζεσταμένη και λαδωμένη πλάκα ψησίματος και ψήστε τα σε δυνατή φωτιά μέχρι μόλις να αλλαξουν χρώμα. Σερβίρετέ τα πασπαλισμένα με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ρόκα.