Λιγκουίνι με γαρίδες και κρέμα γάλακτος

Λαχταριστό και ζουμερό πιάτο για το μεσημεριανό σας
Υλικά

Για 2-4 άτομα

½ κιλό γαρίδες

2/3 φλιτζάνι λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

αλάτι

πιπέρι

1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κρέμα γάλακτος των 250 ml με 15 % λιπαρά

1 κούπα μανιτάρια καθαρισμένα

½ φλιτζάνι κρασί λευκό

½ κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι

Εκτέλεση

Λαχταριστό και ζουμερό πιάτο για το μεσημεριανό σαςΠαίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι τις 5 κουταλιές λάδι και ρίχνετε το σκόρδο, της γαρίδες και το μαϊντανό. Σοτάρετε για 5-6 λεπτά.

Σε άλλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζετε σε σιγανή φωτιά την σάλτσα, ώσπου να πήξει.

Σερβίρετε με τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος σε βαθύ πιάτο.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό για 10 λεπτά και ρίχνετε τα λιγκουίνι να βράζουν για άλλα 8 λεπτά. Σερβίρετε με τις γαρίδες.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Πηγή: sdiagi

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη