Υλικά:
½ κιλό γαρίδες
½ κιλό καλαμαράκια
½ κιλό μύδια
½ κιλό ρύζι μπονέτ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
½ πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Σαφράν
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλoκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε την πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες και μαζί μία κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ.
Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, το ρύζι, λίγο σαφράν, που έχουμε αραιώσει σε ζεστό νερό, αλάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Για να μην κολλήσει το ρύζι, βάζουμε στο τηγάνι και λίγο ζεστό νερό.
Μόλις το φαγητό «πιει» τα υγρά του, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, λίγο αλάτι ακόμη, περίπου μισό ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε την Paella ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη
½ κιλό γαρίδες
½ κιλό καλαμαράκια
½ κιλό μύδια
½ κιλό ρύζι μπονέτ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
½ πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
Σαφράν
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ψιλoκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο. Όταν μαραθούν προσθέτουμε την πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες και μαζί μία κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ.
Στη συνέχεια βάζουμε τα καλαμαράκια, το ρύζι, λίγο σαφράν, που έχουμε αραιώσει σε ζεστό νερό, αλάτι και το αφήνουμε για δέκα λεπτά.
Για να μην κολλήσει το ρύζι, βάζουμε στο τηγάνι και λίγο ζεστό νερό.
Μόλις το φαγητό «πιει» τα υγρά του, προσθέτουμε τα μύδια και τις γαρίδες, λίγο αλάτι ακόμη, περίπου μισό ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε την Paella ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας όρεξη