Πάστα φλώρα σπιτική

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
1/3 κούπα ζάχαρη
1 κτγ μπεικιν
1 φλ. τσαγιου βιτάμ λιωμένο
1 φλυτζανακι καφέ κονιάκ
1 κρόκο αυγού
1 κσ ξύσμα λεμονιού
και 1 με 1 1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα ότι θέλετε

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ρίχνουμε το βούτυρο, το κρόκο, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το κονιάκ. Ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Τη χωρίζουμε στη μέση σε 2 ισόποσες μπάλες. Σε ένα ταψάκι μικρό στρογγυλό ανοίγουμε τη μια μπάλα καλά. Από κάτω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα για να μη κολλήσει. Από το άλλο ζυμαράκι μας παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και τη κάνουμε ένα κορδόνι γύρω από την άλλη ζύμη που έχουμε απλώσει. Το αλείφουμε με ασπράδι αυγού για να κολλήσει. Αδειάζουμε την μαρμελάδα στο ταψάκι με τη ζύμη και κάνουμε κορδόνια επάνω στη μαρμελάδα ώστε να γίνονται μικρά τετραγωνάκια. Αλείφουμε με το ασπράδι τα κορδόνια ζύμης και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 με 40 λεπτά. Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια αφού κρυώσει η πάστα φλώρα μας.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!