Ομοβροντία αρνητικών δημοσιευμάτων

Ομοβροντία αρνητικών δημοσιευμάτων

«Συντονισμένη» επίθεση εναντίον της Ελλάδας, λίγες μόνο ημέρες μετά την συμφωνία στο Eurogroup για την χορήγηση της επόμενης δόσης, μοιάζει να αποτελούν τέσσερα πρόσφατα δημοσιεύματα αντίστοιχων διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για «προσωρινή ευφορία», ενώ φτάνουν στο σημείο να παρομοιάσουν την Ελλάδα με... φουσκωμένο βάτραχο.

Ομοβροντία αρνητικών δημοσιευμάτων
Τα δημοσιεύματα του Reuters, των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, των Νιού Γιορκ Τάιμς αλλά και της γερμανικής Die Welt εκτοξεύουν ευθείες βολές κατά της αποτελεσματικότητας του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγείανσης της χώρας μας, ενώ αμφισβητούν το περίφημο Greekovery, λέγοντας ότι η χώρα θα χρειαστεί για πολύ καιρό ακόμη τη στήριξη των δανειστών της.

Συγκεκριμένα, οι Φαινάνσιαλ Τάιμς, αναφέρουν ότι «μέσα στο επόμενο εξάμηνο ή έτος, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί από τους οι Γερμανούς φορολογούμενους» πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα και αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά», μια κίνηση, όπως λέει «για πολύ τολμηρούς που συνιστά προεκλογικό εφιάλτη».

Το πρακτορείο Reuters τονίζει ότι «μπορεί με την εξασφάλιση της επόμενης δόσης της δανειακής βοήθειας η Ελλάδα να ξεγλίστρησε από την μεγαλύτερη πολιτικο-οικονομική της πρόκληση μέχρι τώρα, ωστόσο αυτή η 'ανάσα' ίσως αποδειχθεί προσωρινή».

«Ακόμη και αν βγει ζωντανή και από την επόμενη έκθεση, έχει να αντιμετωπίσει ένα χρηματοδοτικό κενό, το οποίο μπορεί να λυθεί με μία επιπρόσθετη ελάφρυνση χρέους από την ευρωζώνη, η οποία φαίνεται να έχει κουραστεί από τις κατά τα φαινόμενα ατελείωτες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας και την αποτυχία στις μεταρρυθμίσεις», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ οι Νιού Γιορκ Τάιμς τονίζουν ότι η δημοκρατία στην Ελλάδα μοιάζει με έναν «φουσκωμένο βάτραχο» ο οποίος έχει αποδυναμωθεί εδώ και καιρό «από το πελατειακό κράτος και την κατάχρηση εξουσίας», είναι «ζαλισμένη από τα πέντε χρόνια ύφεσης και λιτότητας» και είναι πλέον έτοιμη να καταρρεύσει. Επιτίθεται μάλιστα στην κυβέρνηση Σαμαρά, για την οποία επισημαίνει πως είναι «αυταρχική και παρακάμπτει τους νόμους καθ' επιλογή και προσεγγίζει την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Τέλος η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε ένα δημοσίευμα - αναδρομή, αναφέρει πως «Εδώ και 178 χρόνια οι θέσεις στο Δημόσιο θεωρούνται ένα παχυλό 'επίδομα', το οποίο όμως οδήγησε τα 10,8 εκατομμύρια Ελλήνων του σήμερα να τρέφουν 700.000 ανθρώπους που τους διοικούν. Αν και η λέξη 'διοικώ' δεν είναι ακριβώς η σωστή λέξη».

Διαβάστε: www.ethnos.gr

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!