![]() |
Ο Francisco José Garzón Amo, συνοδεύεται από έναν αστυνομικό μετά το δυστύχημα (STRINGER/ΙΣΠΑΝΙΑ/REUTERS) |
Νωρίτερα, άλλα δεδομένα από το μαύρο κουτί επιβεβαίωσαν ότι η ταχύτητα του τραίνου ήταν υπερδιπλάσια από το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας των 80 km / h φτάνοντας τα 190 km / h την ώρα του ατυχήματος.
Η εφημερίδα ανέφερε ότι το τρένο ήταν σε ταχύτητα 200 km / h στην προηγούμενη ευθεία, όπου η ταχύτητα ήταν η επιτρεπτή. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, στην επόμενη καμπύλη – στροφή η ταχύτητά του μειώθηκε μόλις στα 190 km / h, προκαλώντας την εκτροπή του από τις σιδηροτροχιές. Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δείχνουν την στιγμή του ατυχήματος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί φτάνουν τους 80, και 13 άνθρωποι είναι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με την «El País», τα τοπικά δικαστήρια αξιολογούν κατά πόσο οι μηχανοδηγοί μπορούν να κατηγορηθούν για την ανθρωποκτονία των δεκάδων θυμάτων του δυστυχήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ABC, ο Francisco Jose Garzon Amo ένας από τους δύο μηχανοδηγούς του Alvia 151 είναι λάτρης των υψηλών ταχυτήτων πράγμα που αποδεικνύεται από μια φωτογραφία που ανέβασε τον περασμένο Μάρτιο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου φαίνεται το κοντέρ του τρένου που οδηγεί να έχει πιάσει τα διακόσια χιλιόμετρα την ώρα!