Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στην Αίθουσα 168 του Μεγάρου της Βουλής πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Γεωργίας και του Προέδρου της Βουλής της Γεωργίας, κ. David Usupashvili. Από Ελληνικής πλευράς παρέστησαν η Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας, Βουλευτής κα Ελένη Μακρή - Θεοδώρου (Νέα Δημοκρατία), το μέλος της Ομάδας Φιλίας, Βουλευτής κα Ασημίνα Σκόνδρα (Νέα Δημοκρατία) και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διεθνών Υποθέσεων & Ελληνισμού της Διασποράς κ. Μιλτιάδης Μακρυγιάννης. Τον Γεωργιανό Πρόεδρο συνόδευαν: οι κ.κ. Βουλευτές Zakaria Kutsnashvili και Dimitri Khundanze, οι κυρίες Beka Mikautadze και Lika Peradze και, τέλος, ο Γεωργιανός Πρέσβης κ. David Bakradze και η Γραμματέας κα Diana Malazonia.
Στον λόγο υποδοχής η κα Μακρή αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας των δύο χωρών, που πέρα από την αναφορά στο κοινό χριστιανικό παρελθόν, εκδηλώνεται και σήμερα μέσα από την χρηματοδότηση ποικίλλων προγραμμάτων από ελληνικής πλευράς στη Γεωργία και αποβλέπουν στην βελτίωση του επιπέδου ζωής της φίλης χώρας (εκπαίδευση, γεωργία, δικαιοσύνη κ.α). Επισήμανε την έντονη και ενεργό δράση 12 ελληνικών εταιρειών στη Γεωργιανή επικράτεια που προωθούν σημαντικά τις μεταξύ των χωρών οικονομικές σχέσεις.
Η κα Μακρή τόνισε την αποφασιστικότητα της Γεωργίας να ενταχθεί ισότιμα στο διεθνές στερέωμα και παγκόσμιο γίγνεσθαι με την υιοθεσία των αρχών διεθνούς δικαίου. Δήλωσε πως η ελληνική πλευρά στηρίζει απολύτως την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και δεν έχει προβεί στην αναγνώριση αποσχισθεισών περιοχών της. Επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσης και ενδυνάμωσης των σχέσεων των δύο χωρών σε όλους τους τομείς, πρώτα μέσα από την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και τη συχνότερη ανταλλαγή επισκέψεων και γόνιμων επαφών.
Ο Γεωργιανός Πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε την κα Μακρή, αναφέρθηκε στις κοινές και μακροχρόνιες καταβολές των δύο λαών, όταν «ο κόσμος ήταν πολύ διαφορετικός», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στον κοινό Βυζαντινό Πολιτισμό. Μίλησε για τις επαφές του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προς τον οποίο και απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Γεωργία, προς ενίσχυση των δεσμών των δύο Κοινοβουλίων, πρόσκληση που απηύθυνε και προς τα μέλη της Ομάδας Φιλίας. Τόνισε ότι η ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών είναι στρατηγική επιλογή της Χώρας του και εντάσσεται στο πλαίσιο προσέγγισης και συμπερίληψης στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση). Χαρακτήρισε την εποχή ως περίοδο «προετοιμασίας» για τη Γεωργία, ενώ υπογράμμισε την ενεργό και θετική συμβολή της Ελλάδας στην επίλυση κρίσιμων ζητημάτων της Χώρας του. Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση της Χώρας του κάνει σημαντικά βήματα, ώστε να αρθούν εμπόδια που σχετίζονται με ζητήματα ιδιοκτησίας, εμπορικού δικαίου. Υιοθετεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τον ευρωπαϊκό εργασιακό κώδικα, στοχεύοντας στη διευκόλυνση των ιδιωτών επιχειρηματιών. Τέλος, κατέθεσε την εκτίμησή του για τη στάση της Ελλάδας σε διεθνή φόρα που ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για τη Γεωργία (Υπογραφή της Συνθήκης στο Βίλνιους, σχέσεις με Ευρωπαϊκή Ένωση), χαρακτηρίζοντάς την δύναμη ειρήνης.