Υλικά συνταγής:
Αλεύρι: 2 κούπες
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Μαγειρική σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας
Αυγά: 2 μεγάλα (ελαφρά χτυπημένα)
Γιαούρτι: 2 κούπες
Νερό: 1/2 - 1 κούπα
Βούτυρο ή μαργαρίνη: 3 - 4 κουταλάκια για το τηγάνι
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν και τη σόδα. Επίσης ανακατεύετε μαζί τα αυγά, το γιαούρτι και το νερό (αν το γιαούρτι είναι απλό, χρειάζεται λιγότερο νερό, ανα είναι στραγγιστό, περισσότερο). Ρίχνετε το μείγμα του γιαουρτιού, μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα να αναμειχθούν και να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
2. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι και προσθέτετε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Μόλις αρχίσει να λιώνει, αλείφετε με τη βοήθεια ενός χαρτιού κουζίνας, όλη την επιφάνεια του τηγανιού με το βούτυρο. Προσθέτετε μισή κούπα από τη ζύμη και την ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν όλη η επιφάνεια γεμίσει φυσσαλίδες, αναποδογυρίζετε την τηγανίτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Την ψήνετε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό - καστανό. Την βγάζετε σε πιατέλα και συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
3. Σερβίρετε αμέσως τις τηγανίτες, σκέτες (αν δεν τις θέλετε γλυκιές), με μέλι ή κρέμα ή βούτυρο ή σιρόπι ή φρούτα κτλ.
Αλεύρι: 2 κούπες
Μπέικιν πάουντερ: 2 κουταλάκια τσαγιού
Μαγειρική σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού
Ζάχαρη: 2 κουταλιές σούπας
Αυγά: 2 μεγάλα (ελαφρά χτυπημένα)
Γιαούρτι: 2 κούπες
Νερό: 1/2 - 1 κούπα
Βούτυρο ή μαργαρίνη: 3 - 4 κουταλάκια για το τηγάνι
Οδηγίες:
1. Ανακατεύετε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν και τη σόδα. Επίσης ανακατεύετε μαζί τα αυγά, το γιαούρτι και το νερό (αν το γιαούρτι είναι απλό, χρειάζεται λιγότερο νερό, ανα είναι στραγγιστό, περισσότερο). Ρίχνετε το μείγμα του γιαουρτιού, μέσα στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε ίσα να αναμειχθούν και να υγρανθεί όλο το αλεύρι.
2. Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι και προσθέτετε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Μόλις αρχίσει να λιώνει, αλείφετε με τη βοήθεια ενός χαρτιού κουζίνας, όλη την επιφάνεια του τηγανιού με το βούτυρο. Προσθέτετε μισή κούπα από τη ζύμη και την ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν όλη η επιφάνεια γεμίσει φυσσαλίδες, αναποδογυρίζετε την τηγανίτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Την ψήνετε και από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα χρυσό - καστανό. Την βγάζετε σε πιατέλα και συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
3. Σερβίρετε αμέσως τις τηγανίτες, σκέτες (αν δεν τις θέλετε γλυκιές), με μέλι ή κρέμα ή βούτυρο ή σιρόπι ή φρούτα κτλ.