Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι τελευταίες εξελίξεις μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τα μεταξύ τους παζάρια αφορούν το μεταξύ τους ρόλο στην αστική διακυβέρνηση και την αναζήτηση των πιο αποτελεσματικών μέσων για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων.

Η διαμάχη γύρω από την ΕΡΤ, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες επιλογές τους, δεν μπορεί να κρύψει τη στοχοπροσήλωσή τους στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις.

Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στη λογική και τα παζάρια των κομμάτων της συγκυβέρνησης για το πώς θα τον χρεοκοπήσουν, ούτε στους δήθεν «σωτήρες» σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη «δημοκρατική διαχείριση».

Να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, γυρίζοντας την πλάτη στα κόμματα της αστικής διαχείρισης, να δυναμώσει τον αγώνα του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

                           ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

Ακόμη μια επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ σε εξέλιξη.
Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και οι εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ προσπαθούν να παρασύρουν τους εργαζόμενους σε ανώδυνα γι’ αυτόύς και την πολιτική τους μονοπάτια.
Ενώ η κυβέρνηση ,ο ΤΑΙΠΕΔ και η Διοίκηση της Επιχείρησης προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, προσλαμβάνουν μερικούς εργαζόμενους στις εργολαβίες, που - φυσικά - δεν είναι μόνιμοι και έχουν περιορισμένα δικαιώματα και απολαβές, για να δημιουργήσουν ψεύτικο κλίμα ευφορίας και να διευκολύνουν την πώληση της επιχείρησης, που τάχα θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας..
Θέλουν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους για την πραγματική κατάσταση και να τους εμπλέξουν σε διαπραγματεύσεις ακόμα και σε μεταξύ τους καυγάδες για τον τόπο κατοικίας αυτών που θα προσληφθούν. Δηλαδή, πόσοι θα είναι από την Λάρυμνα, το Μαρτίνο την Μαλεσίνα ή την Αταλάντη.
Στην ίδια απαράδεκτη λογική φαίνεται να κινείται η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που αποδέχεται την σαλαμοποίηση της ΛΑΡΚΟ και εγκρίνει μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε θυγατρικές της που εξασφαλίζουν ερευνητικές γεωτρήσεις και μονάδα φωτοβολταικών τόξων.
Το Κ.Κ.Ε με αίσθημα ευθύνης απευθύνεται στον λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ζητώντας τους να μην παρασυρθούν. Να μην αποπροσανατολισθούν.
Να μείνουν συσπειρωμένοι στα αιτήματα τους :
•    Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ
•    Προσλήψεις μόνιμων εργαζομένων από την ίδια την εταιρεία, που πρέπει να απορροφήσει και αυτούς που δουλεύουν στις εργολαβίες.
•    Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να ζήσει και να αναπτυχθεί στα πλαίσια ενός ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα που θα αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο της Χώρας σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων. Μακριά από την Ε.Ε και κυβερνήσεις που υπηρετούν το κεφάλαιο.
Σας καλούμε να καταδικάσετε αποφασιστικά την επιχείρηση του αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί το καρώτο των προσλήψεων ποντάροντας στην δυστυχία και την αγωνία χιλιάδων ανέργων γύρω μας. Σήμερα τις υπόσχονται ή τις δίνουν και αύριο τις παίρνουν πίσω.
Προσλήψεις περισσότερες και μόνιμες, με πλήρη δικαιώματα μπορούν να γίνουν μόνο από την ΛΑΡΚΟ, που θα είναι λαϊκή περιουσία και θα λειτουργεί αντιμονοπωλιακά.


                           ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

ΓΙΑ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Με έγγραφο της Ένωσης εργαζομένων τσιμέντων Χαλκίδας, από τις 3/6 πληροφορηθήκαμε πως η επιχείρηση συνεχίζει την ίδια προκλητική και απαράδεκτη τακτική, απολύοντας εργαζομένους  χρησιμοποιώντας δήθεν νόμιμο ανώτατο όριο του 5%, που ψήφισαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ και φυσικά το αποδέχεται και ΣΥΡΙΖΑ σαν προτροπή της Ε.Ε.

Είναι προφανές πως αγνόησαν και αγνοούν τις παρεμβάσεις σας, που ολοφάνερα ήσαν αναποτελεσματικές, αφού αποσκοπούσαν στην συνεννόηση και τον συμβιβασμό με την εταιρεία.

Σωστά είχαμε προβλέψει το αποτέλεσμα των εξελίξεων αφού εκτιμούσαμε πως στις προθέσεις σας δεν ήταν οι αγώνες και η ανάπτυξη της ταξικής πάλης. Η υποστήριξη των εργατών στην αντιπαράθεση τους με τα μονοπώλια.

Γι’ αυτό και είχαμε καταψηφίσει το ψήφισμα της συμπαράστασης σας σαν υποκριτικό.

Σήμερα επανερχόμαστε για να συμβάλουμε στην εξαγωγή των σωστών πολιτικών συμπερασμάτων και να σας καταγγείλουμε.

Απευθυνόμενοι στους εργαζόμενους τους ξαναθυμίζουμε την πρόταση μας για την ανάγκη ανάπτυξης συντονισμένων αγώνων σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, που ταυτόχρονα θα αμφισβητούν την πολιτική εξουσία που διαχειρίζονται οι χρόνια τώρα υποστηρικτές των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου.

Τους καλούμε να συμβάλλουν στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να δώσουν δύναμη στο ΠΑΜΕ, που θέλει και μπορεί να εκπροσωπήσει την εργατιά.
Να συνταιριάξουν τα βήματα τους με τους κομμουνιστές διεκδικώντας ένα άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, όπου τον πρώτο ρόλο θα τον παίζουν οι εργαζόμενοι

                           ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Κάθε λογικός άνθρωπος, βλέποντας την ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εύκολα θα συμπέραινε πως κάνοντας το βγάζετε απλά μια τυπική υποχρέωση.

Έχετε αποδεχτεί την απαξίωση του και φυσικά την χρησιμοποίηση του σύμφωνα με τις ανάγκες και τα σχέδια της κυβέρνησης των μνημονίων, που υποτάσσονται στην Ε.Ε και τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

•    Κρύβεστε πίσω από ανέξοδες μεγαλοστομίες και αξιοποιείται με κάθε τρόπο την αβάντα των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
•    Κρύβεστε πίσω από αρμοδιότητες και νόμους για να μην κάνετε αυτό που χρειάζεται ο λαός.
•    Δεν μιλάτε για τις πραγματικές του ανάγκες. Για τα ουσιαστικά του προβλήματα.
•    Στέκεστε σε δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα, αποφεύγοντας σταθερά και πάντα την ουσία
Έτσι επιπλέετε και δημιουργείτε αυταπάτες, που πρέπει να ξέρετε πως κάποτε θα τελειώσουν.

Χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος που διαχειρίζεστε τα οικονομικά.
Πολλοί διαχειριστές, δαιδαλώδεις προϋπολογισμοί κατά πηγή χρηματοδότησης, με μηδενισμένη την δυνατότητα ενιαίου ελέγχου και αντίληψης.
Με μεθοδολογίες που απλά νομιμοποιούν τον ετσιθελισμό σας εξαφανίζοντας κάθε στοιχείο στοιχειώδους συλλογικού προγραμματισμού – όπως άλλωστε περιμέναμε προβλέποντας σωστά.

Είσθε σε θέση μα μιλήσετε για την πραγματική κατάσταση της περιφέρειας και τις οικονομικές δυνατότητες της. Για τις προοπτικές της.

Μπορείτε να μας πείτε αν προτείνατε ποτέ πρόγραμμα ή άξονα δράσης στην Ε.Ε  σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού και του τόπου ή στα προγράμματα που έρχονται κυνηγάτε την ευκαιρία, το τι μπορεί να γίνει.

Για μας δεν είσθε ανίκανοι. Ούτε κάνετε λάθη.
Απλά έχετε διαφορετική πολιτική επιλογή και υποστηρίζετε συμφέροντα μακριά από τα συμφέροντα του λαού.

Χαρακτηριστική η κοινή πορεία Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Η στάση της ΔΗΜΑΡ και ο αντιπολιτευτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να σας αντικαταστήσει και σας αποκαλεί ανίκανους χωρίς να χτυπάει την ουσία και τις αιτίες της πολιτικής σας.

Καταθέτουμε αυτό τον προβληματισμό και ζητάμε μια ουσιαστική συζήτηση με πραγματικά πολιτικό περιεχόμενο :
•    Για την φτώχεια και την ανεργία που κάθε μέρα μεγαλώνουν.
•    Για τους όρους δουλειάς και τις αμοιβές των εργαζομένων.
•    Για τα μαγαζιά που κλείνουν.
•    Τους συνταξιούχους που λόγω κόστους διέκοψαν τα φάρμακά τους.
•    Για την κατάσταση των νοσοκομείων, των Κ.Υ και των Προνοιακών ιδρυμάτων.
•    Για το Πανεπιστήμιο, τα ΤΕΙ και τα σχολειά μας.


                           ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη