Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά για 4-6 άτομα
• 1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα
• 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
• 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 200 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
• 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 κουτ. της σούπας ξερό δυόσμο ή 2 κλαδάκια φρέσκο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4 αβγά
• αλάτι, πιπέρι
• λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
• λίγο τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα τρίβετε στον τρίφτη, τα στύβετε καλά με τα χέρια και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ.
Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, τη φρυγανιά, τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνει μια ζύμη εύπλαστη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κεφτεδάκια. Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, αλευρώνετε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Τους σερβίρετε ζεστούς σε πιάτα ή πιατέλα, πασπαλισμένους με λίγο τριμμένο τυρί και γαρνιρισμένους με φουντίτσες μαϊντανού.

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn more
Ok, Go it!