Η Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τους Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς

               Λαμία,27/6/2013.
Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Το Περιφερειακό Συμβούλιο διαπιστώνοντας πόσο αναγκαίοι είναι οι παιδικοί σταθμοί στην εργατική – λαϊκή οικογένεια  και συνεκτιμώντας την σημαντική έλλειψη υποδομών, σε εγκαταστάσεις και εξειδικευμένο προσωπικό, που είναι απαραίτητες για την λειτουργία των αναγκαίων παιδικών σταθμών  την Στερεά Ελλάδα, διατυπώνει προς την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία τα παρακάτω αιτήματα :
·        Αποκλειστικά κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό. Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής, ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό
·        Άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση.
·        Να μην κλείσει κανένας σταθμός. Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Άμεση αξιοποίηση κρατικών και δημοτικών κτιρίων.
·        Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς.
Θεωρούμε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να θυσιάσουν τις ανάγκες των παιδιών τους στο βωμό των κρατικών χρεών και ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνονται.
Να τραβήξουν μπροστά και να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους

Οι λαϊκές οικογένειες, το οργανωμένο κίνημα στους τόπους δουλειάς και τη γειτονιά να παλέψουν για το δικαίωμα των παιδιών στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή, διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιους, δωρεάν, παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.


                             ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)


Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη