20 Αυγούστου αρχίζει το κυνήγι

Με Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε ήδη στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης (ΦΕΚ1850/Β/29-7-2013), καθορίζεται η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2013 – 2014 από 20 Αυγούστου 2013 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014. Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2014. 
«Η κυνηγετική περίοδος για φέτος θα διαρκέσει από τις 20 Αυγούστου 2013 εως τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Το κυνήγι αποτελεί μία χρήσιμη για το δάσος ανθρώπινη δραστηριότητα και οι υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Δασών βρίσκονται σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις, πάντα με βασική μέριμνα την προστασία και ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας. Υπενθυμίζω ότι με απόφασή μας για τα τέλη θήρας πριν λίγες ημέρες, δεν αυξήσαμε αλλά κρατήσαμε σταθερό το ύψος των χρημάτων που καταβάλλουν οι κυνηγοί, λαμβάνοντας υπόψιν την παρούσα οικονομική συγκυρία, ενώ με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση επανακαθορίσαμε το μέγεθος των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών», δήλωσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη