Υλικά
12 μικρά Μπαρμπούνια
4 Ντομάτα(ες)
12 (χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες) καλαμάτας Ελιές
3 (μόνο το άσπρο μέρος) Πράσα
2 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τα μπαρμπούνια. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε το δεντρολίβανο με το λάδι και αλείψτε με αυτό το μείγμα τα ψάρια. Βάλτε τα στο μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για μισή ώρα εκτός ψυγείου.
2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τες σε κύβους. Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε ροδέλες.
3. Σοτάρετε σ' ένα αντικολλητικό σκεύος τα πράσα και τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, για να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.
4. Βγάλτε τα μπαρμπούνια από τη μαρινάτα και γεμίστε τις κοιλιές με τη γέμιση. Στερεώστε τα με τις οδνοτογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
5. Αλείψτε με λίγο λάδι μια σχάρα και ψήστε πάνω τα ψάρια στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντας τα προσεκτικά και από τις δυο πλευρές.
6. Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετέ τα γαρνιρισμένα με ελιές.
12 μικρά Μπαρμπούνια
4 Ντομάτα(ες)
12 (χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες) καλαμάτας Ελιές
3 (μόνο το άσπρο μέρος) Πράσα
2 κουτ. σουπ. Ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Δεντρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τα μπαρμπούνια. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε το δεντρολίβανο με το λάδι και αλείψτε με αυτό το μείγμα τα ψάρια. Βάλτε τα στο μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για μισή ώρα εκτός ψυγείου.
2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τες σε κύβους. Καθαρίστε τα πράσα και κόψτε τα σε ροδέλες.
3. Σοτάρετε σ' ένα αντικολλητικό σκεύος τα πράσα και τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αφήστε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά, για να εξατμιστούν τα υγρά. Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.
4. Βγάλτε τα μπαρμπούνια από τη μαρινάτα και γεμίστε τις κοιλιές με τη γέμιση. Στερεώστε τα με τις οδνοτογλυφίδες για να μην ανοίξουν.
5. Αλείψτε με λίγο λάδι μια σχάρα και ψήστε πάνω τα ψάρια στο γκριλ για 10 λεπτά γυρίζοντας τα προσεκτικά και από τις δυο πλευρές.
6. Βγάλτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετέ τα γαρνιρισμένα με ελιές.