Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου
4 μέτρια πράσα
8 φέτες μπέικον
10 κλωναράκια θυμάρι
100 γραμμ. έμενταλ σε λεπτές φέτες
½ μεζούρα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάτα
2 μεζούρες λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλάκια λευκό πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα ανακατεύοντας τα υλικά και βάζουμε μέσα τα στήθη. Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ύστερα τα στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάτα. Κόβουμε τα πράσα σε κάθετες λουρίδες μήκους 5 εκατοστών. Επίσης κόβουμε το κάθε κομμάτι στήθους οριζόντια στα δυο. Χτυπάμε τα κομμάτια του στήθους με το ειδικό εργαλείο για να πλατύνουν αρκετά, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε κάθε κομμάτι στήθος βάζουμε επάνω μία φέτα μπέικον, μία φέτα έμενταλ και 1 κλωναράκι θυμάρι. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε κάνοντας ρολάκια. Τα στερεώνουμε με λεπτό σπάγκο κουζίνας. Απλώνουμε το πράσο στο Varoma και τοποθετούμε επάνω τα ρολάκια. Ρίχνουμε στον κάδο 3 μεζούρες νερό, 2-3 κλωναράκια θυμάρι και ½ μεζούρα μαρινάτα. Τοποθετούμε το Varoma και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία Varoma και ταχύτητα 1. Στραγγίζουμε την υπόλοιπη μαρινάτα, παίρνουμε 1 μεζούρα και τη ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία 80°C και ταχύτητα 2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα στην ταχύτητα 2 και θερμοκρασία 100°C για 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 1 για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τα ρολάκια με το πράσο και τη σάλτσα.
typos.com.cy
2 στήθη κοτόπουλου
4 μέτρια πράσα
8 φέτες μπέικον
10 κλωναράκια θυμάρι
100 γραμμ. έμενταλ σε λεπτές φέτες
½ μεζούρα κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ζάχαρη
λάδι, αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάτα
2 μεζούρες λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές λευκό ξύδι
2 κουταλιές σόγια σος
2 κουταλάκια λευκό πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα ανακατεύοντας τα υλικά και βάζουμε μέσα τα στήθη. Σκεπάζουμε το σκεύος και το βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ύστερα τα στραγγίζουμε και κρατάμε τη μαρινάτα. Κόβουμε τα πράσα σε κάθετες λουρίδες μήκους 5 εκατοστών. Επίσης κόβουμε το κάθε κομμάτι στήθους οριζόντια στα δυο. Χτυπάμε τα κομμάτια του στήθους με το ειδικό εργαλείο για να πλατύνουν αρκετά, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σε κάθε κομμάτι στήθος βάζουμε επάνω μία φέτα μπέικον, μία φέτα έμενταλ και 1 κλωναράκι θυμάρι. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε κάνοντας ρολάκια. Τα στερεώνουμε με λεπτό σπάγκο κουζίνας. Απλώνουμε το πράσο στο Varoma και τοποθετούμε επάνω τα ρολάκια. Ρίχνουμε στον κάδο 3 μεζούρες νερό, 2-3 κλωναράκια θυμάρι και ½ μεζούρα μαρινάτα. Τοποθετούμε το Varoma και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου σε θερμοκρασία Varoma και ταχύτητα 1. Στραγγίζουμε την υπόλοιπη μαρινάτα, παίρνουμε 1 μεζούρα και τη ρίχνουμε στον κάδο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο θυμάρι, τη ζάχαρη και βράζουμε τη σάλτσα για 5 λεπτά σε θερμοκρασία 80°C και ταχύτητα 2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε τη σάλτσα στην ταχύτητα 2 και θερμοκρασία 100°C για 4 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αναμειγνύουμε στην ταχύτητα 1 για λίγα δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε τα ρολάκια με το πράσο και τη σάλτσα.
typos.com.cy