Θ. Τουσιάδης: Ιδού ο Δ. Τσουκαλάς ιδού και η Ανάβρα


ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ
Δημοσιεύτηκε πριν από μερικές μέρες ανακοίνωση μιας κίνησης Λαμιωτών πολιτών που αφορούσε ανεμογεννήτριες και αιολικά πάρκα.
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με όσα γράφονται στο συγκεκριμένο κείμενο αλλά έχω και μία απορία .
Σίγουρα υπάρχουν αυτοδιοικητικές μονάδες , τοπικές κοινότητες, δημοτικές κοινότητες  ή δήμοι που διαπνέονται από το πνεύμα της απεξάρτησης από τις  κλασικές μορφές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ( χρήση λιγνίτη κλπ)  και παράλληλα ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Σίγουρα υπάρχουν περιοχές που μπορούν να κατασκευαστούν μικρά αιολικά πάρκα , σίγουρα υπάρχουν αυτοδιοικητικές μονάδες όπου οι τοπικές κοινωνίες συγκατατίθενται στην ίδρυση τέτοιων μονάδων και σίγουρα τέτοιες μονάδες μπορούν να σχεδιαστούν από τοπικές αρχές φορείς και υπηρεσίες.
Εφ όσον λοιπόν όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν , γιατί οι τοπικές κοινωνίες δεν προχωρούν στην ίδρυση τέτοιων μικρών μονάδων που θα σέβονται το περιβάλλον και θα εξυπηρετούν τους εθνικούς στόχους στον τομέα της ενέργειας;
Τους εμποδίζει κανείς ; Τους το απαγορεύει κανείς ; Τους το αρνείται κανείς;  Ο κοινοτάρχης Δ. Τσουκαλάς στην Ανάβρα Μαγνησίας το έκανε. Γιατί αυτός μπόρεσε και γιατί κανένας άλλος δεν το έκανε; Σωστά αυτά που λέτε αλλά γιατί δεν τα υλοποιείτε; Κανένας δεν είπε ότι την αιολική ενέργεια την εκμεταλλεύονται οι μεγάλες πολυεθνικές και απαγορεύεται να εμπλακούν σ’ αυτόν τον τομέα η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες . Όχι μόνο γκρίνια και  διαμαρτυρίες , από έργα έχουμε ανάγκη.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα ή μάλλον
Ιδού ο Δ. Τσουκαλάς ιδού και η Ανάβρα 
                                                               Θ. Τουσιάδης
                                                      Περιφερειακός Σύμβουλος
                                              «Ανεξάρτητο Μέτωπο Στερεάς Ελλάδος»

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη