Λαμία: Μια κουτουλιά του κόστισε 18 μήνες φυλάκιση! Δεν έπεισε ότι δεν είναι χρυσαγίτης!

Η αίθουσα του Δικαστηρίου είχε γεμίσει ασφυκτικά από φίλους, συμμαθητές του νεαρού Αλβανού αλλά και από απλό κόσμο που ήθελε να συμπαρασταθεί στον νεαρό.
Ο κατηγορούμενος εντελώς μόνος. Ούτε καν δικηγόρο δεν είχε. Οι «φίλοι» του οι Χρυσαυγίτες τον άφησαν μόνο του να προσπαθεί να αποδείξει ότι ήταν μια απλή πράξη βίας και όχι ρατσιστική επίθεση, παρά τα τόσα αποδεικτικά στοιχεία, που παρουσίασε στο δικαστήριο ο δικηγόρος του νεαρού Αλβανού, κος Πάπουτσας. Φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες. Όλα αποδείκνυαν ότι είχαμε μια ρατσιστική επίθεση, μια μέρα μετά το φόνο του Φύσσα στο Κερατσίνη.

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε αρχικά να ξαναπάρει αναβολή μιας και δεν είχε δικηγόρο, αλλά δεν έγινε δεκτή η αίτησή του. Προσπάθησε να πείσει την έδρα ότι δεν είναι ρατσιστής, ότι έχει φίλους Αλβανούς και Πακιστανούς. Τέλος προσπάθησε να πείσει το δικαστήριο ότι έτυχε και πήγε μετά το συμβάν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Άλλωστε αποτελεί συνήθη τακτική της Χρυσής Αυγής να λέει ψέματα. Ακόμα και ο εκπρόσωπος της τοπικής οργάνωσης του συγκεκριμένου κόμματος, καθημερινά άλλαζε τη θέση του κατά πόσο γνώριζε τον κατηγορούμενο. Το Σάββατο έστειλε επιστολή που έλεγε ότι δεν έχει καμία σχέση ο δράστης με τη Χρυσή Αυγή, καθώς όμως κυκλοφόρησαν τα βίντεο που έδειχναν ότι όχι μόνο τον γνώριζε, αλλά ότι ήταν ενεργό μέλος, βγήκε και είπε ότι τον γνώρισε τη μέρα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου, τη βραδιά που μαχαιρώθηκε ο Φύσσας από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά.
Ο νεαρός Αλβανός (φωτογραφία) κατέθεσε ότι δεν γνώριζε τον δράστη και ότι του επιτέθηκε ξαφνικά χωρίς να τον προκαλέση. Στο τέλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε ηθική υποχρέωση να καταγγείλει το περιστατικό για να προστατέψει και άλλους.

Το δικαστήριο επέβαλε 18 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή. Το μόνο ενθαρρυντικό ήταν ότι ο 35χρονος δράστης δήλωσε ότι μετάνιωσε για την πράξη του.
 
 Πηγή:  mag24.gr

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη