Γιαούρτι με δαμάσκηνα
Υλικά:
8 ξερά δαμάσκηνα
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
2 ξυλαράκια κανέλας
3 κομματάκια μαστίχα Χίου θρυμματισμένα στο γουδί
4 κεσεδάκια γιαούρτι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρι. Μόλις ζεσταθούν, αλλά πριν πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα την κανέλα, τη μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην καραμελώσει η ζάχαρη.
Μόλις πάρουν μια βράση, βάζουμε τα δαμάσκηνα. Ανακατεύουμε για λίγη ώρα ακόμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Μόλις το σιρόπι μας πήξει το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τα δαμάσκηνα, την κανέλα και τα φύλλα του βασιλικού, βάζουμε τα δαμάσκηνα πάνω στο γιαούρτι που έχουμε σερβίρει σε μπολάκια και περιχύνουμε με το σιρόπι μας.
Καλή επιτυχία!
Υλικά:
8 ξερά δαμάσκηνα
½ κιλό ζάχαρη
½ κιλό νερό
2 ξυλαράκια κανέλας
3 κομματάκια μαστίχα Χίου θρυμματισμένα στο γουδί
4 κεσεδάκια γιαούρτι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρι. Μόλις ζεσταθούν, αλλά πριν πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα την κανέλα, τη μαστίχα Χίου και ανακατεύουμε συνεχώς, για να μην καραμελώσει η ζάχαρη.
Μόλις πάρουν μια βράση, βάζουμε τα δαμάσκηνα. Ανακατεύουμε για λίγη ώρα ακόμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Μόλις το σιρόπι μας πήξει το τραβάμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε τα δαμάσκηνα, την κανέλα και τα φύλλα του βασιλικού, βάζουμε τα δαμάσκηνα πάνω στο γιαούρτι που έχουμε σερβίρει σε μπολάκια και περιχύνουμε με το σιρόπι μας.
Καλή επιτυχία!