Υποψήφιος στην Εσθονία για τις Ευρωεκλογές ο Berlusconi;

Να κατέβει υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του 2014 σε λίστα στην Εσθονία εξετάζει ο Ιταλός πρώην Πρωθυπουργός Silvio Berlusconi, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με την Il Messaggero, η «τρελή ιδέα» να κατέβει ο Berlusconi υποψήφιος στις Ευρωεκλογές σε άλλη χώρα της ΕΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη στο περιβάλλον του.

Ένα ιταλικός νόμος, γνωστός και ως «legge Severino», απαγορεύει σε Ιταλούς που έχουν λάβει ποινή φυλάκισης πάνω από δύο έτη να συμμετάσχουν σε πολιτικές εκλογές.

Την 1η Αυγούστου ο Berlusconi καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για φοροαπάτη, που μετατράπηκε σε έναν χρόνο. Η δικαστική απόφαση προκάλεσε πολιτική αναταραχή στην ιταλική πολιτική σκηνή και έθεσε σε κίνδυνο τον

Ο Berlusconi θεωρεί πως η απόφαση του δικαστηρίου είχε πολιτικά κίνητρα και σχεδιάζει να κάνει έφεση στο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας κατά της ετυμηγορίας για φοροδιαφυγή. Το κόμμα του ισχυρίζεται ότι η Γερουσία θα πρέπει να περιμένει την εν λόγω απόφαση πριν αποφασίσει ότι ο Ιταλός πρέπει να εγκαταλείψει το κοινοβούλιο. Ο Berlusconi έκανε επίσης έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με την Il Messagero, ο Berlusconi θα μπορούσε να επιδιώξει εκλογή στην Εσθονία, όπου ο στενός του φίλος, Ernesto Preatoni, ένας πλούσιος επιχειρηματίας, έχει εγκαθιδρύσει τη βάση της δύναμής του.

Στο μεταξύ δεν υπάρχει νόμος στο ευρωπαϊκό εκλογικό σύστημα που να αποτρέπει κάποιον να εκλεγεί ως ευρωβουλευτής από άλλη χώρα της ΕΕ.

Ο Preatoni, ιδιοκτήτης του ομίλου Domina Vacanze, φαίνεται να είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και η σελίδα του στο Wikipedia έχει ακυρωθεί λόγω αντικρουόμενων αναρτήσεων.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, θα ήταν «παιδικό παιχνίδι» για τον Preatoni να κάνει λίστα στην Εσθονία και να εντάξει σε αυτή τον Berlusconi.

EurActiv.gr   Τετ, 18/09/2013

Post a Comment

Πείτε μας τη γνώμη σας

Το LamiaTimes.gr φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών του.
Σχόλια υβριστικά και σχόλια ρατσιστικού περιεχόμενου θα διαγράφονται μόλις εντοπιστούν ή ζητηθεί από τον οποιονδήποτε θιγόμενο.

Νεότερη Παλαιότερη