Θα σας πάρει γύρω στα 20 λεπτά να φτιάξετε μια πεντανόστιμη μακαρονάδα, πολύ απλή αλλά και πολύ γευστική, ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο γεύμα με την οικογένεια ή την παρέα.
Υλικά
2κ.γ. ελαιόλαδο
2κ.σ. βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
3 κούπες ζωμός κοτόπουλου
500γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
400γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
2κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 1 λεπτό.
2. Προσθέστε το αλάτι και το ζωμό κοτόπουλου, ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να πάρει μια βράση.
3. Σπάστε τα λινγκουίνι στη μέση και ρίξτε τα μέσα στη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (η ποσότητα υγρού που έχει μείνει στη κατσαρόλα θα καθορίσει και πόσο πηχτή θα είναι η σάλτσα σας. Αν τη θέλετε πιο πηχτή, στραγγίξτε το περισσότερο από το υγρό)
4. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στη μέση και προσθέστε την παρμεζάνα στα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά για να πάει παντού. Όταν η παρμεζάνα λιώσει, απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τη κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Πηγή: Η συνταγή της ημέρας Φανταστική, κρεμώδης μακαρονάδα με σκορδάτη γεύση ~ Τρελοί | Νέα και παράξενα!
Υλικά
2κ.γ. ελαιόλαδο
2κ.σ. βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
3 κούπες ζωμός κοτόπουλου
500γρ. ζυμαρικά λινγκουίνι
400γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
2κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετέ το μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 1 λεπτό.
2. Προσθέστε το αλάτι και το ζωμό κοτόπουλου, ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να πάρει μια βράση.
3. Σπάστε τα λινγκουίνι στη μέση και ρίξτε τα μέσα στη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (η ποσότητα υγρού που έχει μείνει στη κατσαρόλα θα καθορίσει και πόσο πηχτή θα είναι η σάλτσα σας. Αν τη θέλετε πιο πηχτή, στραγγίξτε το περισσότερο από το υγρό)
4. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στη μέση και προσθέστε την παρμεζάνα στα μακαρόνια, ανακατεύοντας καλά για να πάει παντού. Όταν η παρμεζάνα λιώσει, απομακρύνετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα τη κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.
Πηγή: Η συνταγή της ημέρας Φανταστική, κρεμώδης μακαρονάδα με σκορδάτη γεύση ~ Τρελοί | Νέα και παράξενα!